ماساژ تایلندی چیست؟
استرس، فشارهای روانی، ساعات کاری زیاد و سبک زندگی امروزی سلامتی روحی و جسمی را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین خاطر بیشتر مردم به دنبال روش های درمانی متنوع برای رفع این مشکلات هستند. جلسات تراپی، مدیتیشن، ورزش هایی مانند یوگا و ماساژ از جمله این روش ها به شمار می آیند. تحقیقات نشان می دهند که ماساژ درمانی از جمله ماساژ تایلندی به درمان مشکلات جسمانی و روانی کمک خواهد کرد.
این سبک ماساژ یکی از انواع ماساژ به شمار می آید که با فواید و کاربردهای بسیاری همراه است. اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که به آشنایی با آموزش این سبک از ماساژ علاقه دارید، ما را تا پایان این متن همراهی نمایید. چرا که در این محتوا قصد داریم به طور کامل به معرفی، تاریخچه، مزیت ها و نحوه آموزش آن بپردازیم.
فهرست مطالب این مقاله :
- 1 تاریخچه ماساژ تایلندی
- 2 فواید ماساژ تایلندی
- 3 مزیت ماساژ تایلندی
- 4 ریلکس کردن عضلات
- 5 تسهیل حرکات مفاصل
- 6 افزایش ایمنی بدن
- 7 افزایش آرامش ذهنی
- 8 تفاوت ماساژ سوئدی و تایلندی
- 9 لباس و پوشش
- 10 میز یا تشک؟ مسئله این است
- 11 سبک و تکنیک های ماساژ سوئدی و تایلندی
- 12 مشارکت ماساژ گیرنده
- 13 تفاوت در فواید این دو سبک
- 14 زمان جلسات ماساژ
- 15 تفاوت ماساژ تایلندی با دیگر ماساژها
- 16 آموزش ماساژ تایلندی
- 17 مرحله اول: ماساژ را از پایین شروع نمایید
- 18 مرحله دوم: پاها را ماساژ دهید
- 19 مرحله سوم: پاها و دست ها را کشش دهید
- 20 مرحله چهارم: برای ماساژ ناحیه کمر از زانو کمک بگیرید
- 21 مرحله پنجم: بالا تنه و پایین تنه را همزمان ماساژ دهید
- 22 مرحله ششم: بدن را سرد کنید
- 23 ماساژ تایلندی در تهران
- 24 مدرک ماساژ تایلندی
- 25 کلام آخر
تاریخچه ماساژ تایلندی
این سبک ماساژ از قدیمی ترین تکینکی های درمانی به شمار می آید. در واقع قدمت طولانی این ماساژ به علاوه مزیت و فواید فوق العاده آن موجب محبوبیتش شده است. مستندات بسیاری وجود دارند که نشان می دهند قدمت این سبک از ماساژ به بیش از 2500 سال می رسد. در واقع زمانی که گوتاما بودا زنده بود این ماساژ متولد شد.
امتیاز خلق و معرفی این سبک ماساژ به دنیای درمان به شیواگو کومارپاج می رسد. این فرد یکی از نزدیکان بودا بوده که با راهبان آن نیز ارتباط مستقیم و صمیمی داشته است. کومارپاج در آن زمان وظیفه درمان را به عهده داشته که به همین خاطر به عنوان فردی مقدس شناخته شده بود. در واقع شیواگو را با نام پدر پزشکی شهرت داشته و نام او در مستندات بسیاری دیده می شود.
متون اولیه این فرد بزرگ در برگ درخت خرما نوشته شده بود که به همین شکل به نسل های بعد نیز منتقل شد. این آموزه ها تا قرن ها توسط راهبان بودایی به درستی محافظت شد و امروزه به دست ما و کارشناسان ماساژ رسیده است. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که ماساژ تایلندی امروزی ترکیبی از آموزه ها شیواگو و فرهنگ چین، هند و آسیای جنوب شرقی است.
فواید ماساژ تایلندی
استرس همیشه بد نیست و در مواقعی می تواند محرکی مثبت برای عملکرد بهتر باشد. در نهایت همین استرس نقش کلید موفقیت شما را ایفا می کند، ولی اگر استرس از حدی بگذرد، عامل بسیاری از مشکلات روحی و جسمی خواهد شد. استرس مزمن خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان، افسردگی، بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد.
مطالعاتی در سال 2015 در خصوص فواید و تاثیرات ماساژ و مالش تایلندی انجام شده است. این مطالعات نشان می دهند که انجام مرتب و درست این سبک ماساژ به کاهش میزان استرس منجر می شود. البته این ماساژ تنها منجر به کاهش استرس نخواهد شد، بلکه فواید این ماساژ شامل موارد دیگری نیز می شود که به شرح زیر هستند:
- تسکین سردرد: انجام این ماساژ به صورت مستمر منجر به کاهش و درمان سردردهای مزمن می شود.
- تحریک گردش خون: این ماساژ موجب تقویت گردش خون و لنف می شود. این حرکات کششی مانند یوگا است که گردش خون را بهبود می بخشد و موجب افزایش اکسیژن در بافت ها می شود.
- بهبود دامنه حرکتی: این ماساژ انعطاف پذیری بدن را افزایش می دهد و به این طریق دامنه حرکتی را بهبود خواهد داد.
مزیت ماساژ تایلندی
مزایای بی شمار این سبک از ماساژ را می توانید در عملکرد جسمی و روانی مشاهده کنید. این ماساژ از فشار، حرکات و تکنیک های هدفمندی تشکیل می شود که سیستم عصبی و عضلات را هدف قرار می دهد. در نتیجه با انجام این ماساژ با آزاد شدن اندروفین و خوشحالی بی سابقه ای مواجه خواهید شد.
همان طور که در متن بالا توضیح دادیم ماساژ از طب چینی نیز نشات گرفته است. با توجه به اعتقاد طب چینی خطوط نصف النهاری در بدن وجود دارد که در امتداد آن ها نقاط طب فشاری را می توان یافت. با تحریک درست این نقاط انرژی سالمی در بدن جریان پیدا می کند که آن را با نام باستانی انرژی چی می شناسند. از دیگر مزایای این سبک از ماساژ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ریلکس کردن عضلات
مهمترین رهاورد زندگی مدرن ساعت ها نشستن پشت میز و سیستم های کامپیوتری در روز است. همین مسئله موجب خستگی و آسیب رسیدن به کتف، کمر و … می شود. این مشکلات و عوارض عملکرد بدن را مختل می کند و موجب درد و گرفتگی عضلات می شود. ماساژ تای یا تایلندی درد را کاهش می دهد و موجب تسکین آن ها می شود. در واقع این ماساژ تکنیکی از حرکات کششی یوگا است که به شل کردن عضلات، رفع اسپاسم ها و گرفتگی ها منجر می شود.
تسهیل حرکات مفاصل
عملکرد و حرکت مفاصل بدن به طور مستقیم به جریان مایعات مفصلی وابسته است. در صورتی که مایعات بین مفصلی کاهش پیدا کند یا دچار گرفتگی و انسداد شود، درد شدید، کاهش توان حرکتی و خشکی مفاصل رخ می دهد. این ماساژ شامل حرکات فشاری و تکنیک هایی می شود که نقاط انرژی زا را تحریک می کند.
به همین خاطر ماساژ تایلندی به رفع شدن مسیرها مفصلی کمک خواهد کرد. از سویی دیگر این ماساژ جریان خون را بهبود می دهد و انتقال مایعاتی از قبیل لنف، سینوویال، نخاعی و مغزی را افزایش خواهد داد. در مجموع یکی از مزیت های مهم این ماساژ کاهش درد مفاصل و بهبود توان حرکتی اندام است.
افزایش ایمنی بدن
سیستم ایمنی بدن تا حد زیادی به سبک زندگی ما بستگی دارد. زندگی امروزه نیز سرشار از آلودگیها، آلایندههای محیطی و سموم است. سبک زندگی امروزی دفع این سموم را مشکل ساز کرده و به این شکل موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود. زمانی که سیستم ایمنی بدن ضعیف شود، خیلی زودتر از موعد احساس خستگی خواهید کرد و بسیار زود مریض می شوید.
یکی از فواید ماساژ تای تقویت سیستم ایمنی بدن است. از این رو اگر احساس می کنید شما نیز به این مشکل دچار شده اید، حتماً ماساژ تای یا همان تایلندی را امتحان کنید. این ماساژ جریان خون را بهبود می دهد و به این طریق به دفع سموم کمک خواهد کرد.
افزایش آرامش ذهنی
مشکلات و درگیری ها عضو جداناپذیری زندگی امروزی به شمار می آید که دامن تمامی افراد را گرفته است. مشغله های کاری، تحصیلی، عاطفی، خانوادگی، اقتصادی و … سلامت ذهن را هدف قرار می دهد. در صورت تداوم این مسائل مشکلاتی از قبیل اضطراب اجتماعی، افسردگی، استرس و … بوجود می آید.
جلسات تراپی، یوگا و … از جمله مواردی به شمار می آیند که به شما در رفع این مشکلات کمک می کنند. ماساژ نیز یکی از مواردی است که نشاط را به شما هدیه می دهد و مشکلات روانی مطرح شده را از بین می برد. در واقع ماساژ آرامشی بی نظیر را به شما می دهد و آرامش فکری را برایتان به ارمغان می آورد.
تفاوت ماساژ سوئدی و تایلندی
ماساژ سوئدی و تایلندی از جمله سبک های معروف ماساژ به شمار می آیند که بیشتر مردم این دو را با یکدیگر اشتباه می گیرند. این در حالی است که تفاوت عمده ای بین این دو ماساژ وجود دارد. در ادامه به معرفی این تفاوت ها خواهیم پرداخت.
لباس و پوشش
ماساژ سوئدی بر پایه ورز دادن و مالش است که برای کاهش میزان اصطکاک از روغن های گیاهی در آن استفاده می شود. به همین خاطر برای انجام ماساژ سوئدی ماساژ گیرنده نباید لباس بپوشید و با حوله باید بدن خود را بپوشاند. ماساژ تایلندی به روغن و لوسیونی نیاز ندارد، چرا که این ماساژ بر پایه کشش با فشار کمتر است. در ماساژ تایلندی ماساژ گیرنده باید لباسی گشاد و راحت بپوشد که تکنیک ها را به کمک ماساژ گیرنده به راحتی بتواند انجام دهد.
میز یا تشک؟ مسئله این است
یکی دیگر از تفاوت های ماساژ سوئدی با ماساژ تایلندی در استفاده از میز یا تشک است. در ماساژ سوئدی ماساژ گیرنده باید روی شکم روی میز دراز بکشد که ماساژ انجام شود، ولی در ماساژ تایلندی با توجه به تکنیک ها و سبک آن ماساژ گیرنده باید روی کف سخت تری بنشیند.
به همین خاطر معمولاً ماساژ تای را زمانی انجام می دهند که ماساژ گیرنده روی تشکی سخت روی زمین بنشیند. در این حالت ماسور به راحتی می تواند تکنیک های کششی و فشار را انجام دهد. چرا که جاذبه زمین فرصت بهتری را برای ماسور ایجاد می کند و وضعیت بدن در موقعیت مناسبتری قرار می گیرد.
سبک و تکنیک های ماساژ سوئدی و تایلندی
تکنیک های ماساژ بیشتر روی پشت بدن تمرکز دارد. در واقع ابتدا ماسور کف دست هایش را روی گردن ماساژگیرنده قرار می دهد و به آهستگی به سمت پایین حرکت می کند. پس از آن به سمت کمر و پهلوها حرکت کرده و در نهایت دوباره به سمت گردن باز می گردد. این ماساژ به طور همزمان بر گره ها و نواحی تمرکز دارد که تحت تاثیر تنش و اسپاسم هستند.
سر خوردن یکی از سبک ها و حرکت های ماساژ سوئدی است که برای برطرف کردن تنش استفاده می شود. این حرکت تا زمانی تکرار می شوند که تنش ها از بین روند. پس از آن ماسور پاها، شانه ها، دست ها و بازوها را ماساژ می دهند.
این در حالی است که ماساژ تای از قسمت های پایینی بدن شروع می شود و با ماساژ صورت به پایان می رسد. ماساژ سوئدی بر پایه تکنیک های مالش، ورز دادن، لرزش و نوازش است که با نام ماساژ نرم نیز شناخته می شود. اما ماساژ تای بیشتر بر پایه کشش است. در این ماساژ باید حرکات کششی روی دست ها، آرنج ها، ساعدها و انگشت های دست انجام شود.
به عنوان مثال برای ماساژ کمر ماسور زانویش را در وسط گودی ماساژ گیرنده قرار می دهد و زانوی پای راست او را با دست راستش می گیرد و با دست دیگر شانه فرد را در حالت راست نگه می دارد. پس از آن کششی ملایم از دو سمت به طرف خودش ایجاد کرده و به آرامی فشاری را با زانو به گودی کمر ماساژگیرنده وارد می کند، ولی همان طور که توضیح دادیم در ماساژ سوئدی خبری از فشار و کشش نیست.
ماساژ تایلندی با فشاری ملایم شروع می شود و تا زمانی فشار افزایش پیدا می کند که انعطاف بدن اجازه دهد. بنابراین اگر ماساژ فعال با کشش بالا را می خواهید، ماساژ تایلندی بهترین گزینه برای شما است. در غیر این صورت ماساژ سوئدی را به شما پیشنهاد می دهیم.
مشارکت ماساژ گیرنده
برخلاف ماساژ سوئدی در ماساژ تای فرد گیرنده ماساژ نیز باید در انجام تکنیک ها مشارکت کند. در ماساژ سوئدی ماساژ گیرنده نیازی به همکاری برای انجام تکنیک ها ندارد. در این ماساژ باید ماساژگیرنده تنها روی تخت دراز بکشد که تکنیک ها روی آن انجام شود.
تفاوت در فواید این دو سبک
ماساژ سوئدی شامل تکنیک های ملایم و نرم است که آرامش مهمترین فایده آن به شمار می آید. اما همان طور که توضیح دادیم ماساژ تایلندی سبکی پویاتر و فعال تر محسوب می شود و مهمترین فایده آن افزایش جریان انرژی است. به همین خاطر می توان گفت که ماساژ تای تاثیر بیشتری نسبت به ماساژ سوئدی دارد. این ماساژ در افزایش دامنه حرکتی و تسکین درد تاثیر بیشتری خواهد داشت.
زمان جلسات ماساژ
یکی دیگر از تفاوت های ماساژ تای با ماساژ سوئدی زمان جلسات آن است. در واقع جلسات ماساژ تایلندی به زمان بیشتری نسبت به ماساژ سوئدی نیاز دارد. جلسات ماساژ تایلندی در مدت 80 تا 90 دقیقه صورت می گیرد، ولی ماساژ سوئدی در 60 تا 90 دقیقه انجام می شود.
تفاوت ماساژ تایلندی با دیگر ماساژها
حال که با تفاوت های ماساژ تای و سوئدی آشنا شدید. بهتر است با تفاوت های این سبک از ماساژ با سایر ماساژها آشنا شوید که در نهایت بتوانید با توجه به نیاز و انتظاراتتان بهترین آن را انتخاب کنید. از جمله تفاوت های تای ماساژ با دیگر ماساژها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ماساژ تایلندی به روغن و لوسیونی نیاز ندارد و به همین خاطر این سبک را با عنوان ماساژ خشک می شناسند.
- در این سبک ماساژگیرنده نباید روی تخت دراز بکشد و در حین انجام ماساژ باید ماساژگیرنده روی فوم یا تشکچه فوتون روی زمین بنشیند.
- ماساژگیرنده بر خلاف سبک های دیگر منفعل نیست و باید در انجام تکنیک ها با ماسور همکاری داشته باشند.
آموزش ماساژ تایلندی
حقیقت این است که سبک انجام ماساژ تای برای افراد مختلف یکسان نخواهد بود؛ چرا که ماسور باید شرایط جسمی ماساژ گیرنده را در نظر بگیرد و با توجه به آن تکنیک و سبک را انتخاب کند. البته تمامی این تکنیک ها بر پایه فشار و کشش است. به طور کلی مراحل انجام این ماساژ به شرح زیر هستند:
مرحله اول: ماساژ را از پایین شروع نمایید
ماساژ تایلندی بر خلاف بسیاری از سبک های دیگر باید از اندام پایینی یعنی پاها شروع شود و سپس به سمت سر ادامه پیدا کند. در هر قسمت از ماساژ لازم است نقاطی در طب فشاری پیدا شود که بسیار مهم هستند. علاوه بر این در هر قسمت باید مرکز بدن شناسایی شود. به عنوان مثال گودی کف پا مرکز پاها به شمار می آیند و در حین انجام ماساژ باید حرکات را از انگشت های پا به سمت مرکز انجام شود.
مرحله دوم: پاها را ماساژ دهید
قبل از انجام ماساژ تایلندی از ماساژگیرنده بخواهید که به صورت طاق باز روی کمر دراز بکشد. در این حالت می توانید پاهای او را به راحتی ماساژ دهید. حال با دو دست خود مچ پاهای او را بگیرید و آن ها را به سمت بیرون از بدن نگه دارید. این کار را باید به گونه ای انجام دهید که پاشنه پاها رو به روی هم قرار گیرند.
حال در این قسمت لازم است فشار ملایمی به مچ پاها وارد نمایید. فشار روی مچ پاها را می توانید به طور همزمان یا یک در میان اعمال کنید. در صورتی که تمایل دارید فشار یکی در میان باشد، هر دو دست هایتان را روی مچ پای ماساژگیرنده بگذارید و به صورت یک در میان فشار اعمال نمایید.
دقت کنید که فشار زیادی به پا وارد نکنید. در واقع فشار باید به قدری باشد که ماساژگیرنده احساس درد نکند. به همین خاطر پیشنهاد می دهیم که در حین انجام تکنیک ها از ماساژگیرنده بپرسید که فشار کافی است یا خیر.
حال که مچ پاها را به خوبی ماساژ دادید، نوبت به کف و انگشت های پا می رسد. در این قسمت نیز باید نقاط طب فشاری را تشخیص دهید. پس از آن به کمک انگشت شست فشار نسبتاً محکمی را به این نقطه ها وارد نمایید. از بالای کف پا شروع کرده و به آرامی به سمت گودی حرکت کنید. برای اعمال فشار روی نقطه های فشاری متفاوت می توانید انگشت های دست خود را روی پوست کف پا بکشید.
مرحله سوم: پاها و دست ها را کشش دهید
در حالی که ماساژگیرنده طاق باز دراز کشده است، به ساق و ران پاهای او با کف دست هایتان فشار وارد نمایید. این کار را به مدت 5 دقیقه انجام دهید. سپس پای راست او را خم کرده و کنار ران پای چپش قرار دهید.
در واقع با این کار زاویه 90 درجه ای بین دو پای ماساژ گیرنده ایجاد می کنید؛ در حالی که فضای خالی بین آن ها وجود دارد. پای راست خود را در این فضا خالی بگذارید که موقعیت شخص ثابت شود. البته دقت داشته باشید که بالا تنه ماساژگیرنده باید در سمت بالا باشد و تنها پایینه تنه او به طرف چپ بچرخد.
حال کف دست های خود را به سمت بیرونی ران پای ماساژگیرنده خم نمایید؛ در حالی که سعی می کنید فشار محکمی را اعمال کنید. دست هایتان را به سمت زانو حرکت دهید در حالی که همچنان فشار را اعمال می کنید. این حرکت را چند بار انجام دهید.
پس از ماساژ ران پا دست راست ماساژگیرنده را بگیرید و آن را تکان دهید که شل شود. سپس دست او را به کمک دو دستتان بگیرید و آن را به سمت خود بکشید. در کنار این تکنیک ورز دادن را نیز انجام دهید. حال ساق دست ها را علاوه بر کشش ورز دهید. این کار را تا نوک انگشت ها انجام داده و در نهایت دست های ماساژگیرنده را کنار بدنش بگذارید.
سپس یکی از پاهای ماساژگیرنده را خم کنید و آن را به سمت پهلو حرکت دهید. این تکنیک را می توانید تا زمانی انجام دهید که بدن او انعطاف دارد. البته توصیه می شود که این تکنیک را در ابتدا با فشار کم شروع نمایید و سپس به مرور آن را بیشتر کنید. لازم به ذکر است که این تکنیک به افزایش انعطاف بدن کمک می کند و دامنه حرکتی را افزایش می دهد. تمامی تکنیک های گفته شده را برای سمت دیگر بدن نیز انجام دهید.
مرحله چهارم: برای ماساژ ناحیه کمر از زانو کمک بگیرید
در این بخش از ماساژ تایلندی باید به سراغ کمر بروید. برای ماساژ این ناحیه سبک های متفاوتی وجود دارد، ولی معمول ترین آن ها استفاده از زانو است. برای انجام این تکنیک در ابتدا از ماساژگیرنده بخواهید که به پهلوی چپ دراز بکشد. حال زانوی خود را روی گودی کمر او بگذارید و پای راست او را با یکی از دست هایتان بگیرید؛ در حالی که با دست دیگر شانه او را به صورت راست نگه داشته اید.
در این مرحله لازم است کشش ملایمی را در دو طرف اعمال نمایید و با زانو به کمر او فشار وارد کنید. برای چند ثانیه در همین حال باقی بمانید و پس از آن بدن او را شل کنید. حال دوباره حرکت را تکرار کنید. دقت داشته باشید که کشش و فشار را به صورت کنترل شده و آرام اعمال نمایید.
پس از این حرکت زانوی خود را به عنوان تکیه گاه کمی پایین تر از گودی کمر ماساژ گیرنده قرار دهید و زانو چپ را تکیه گاه شانه ها کنید. حال دست چپ او را بگیرید و بکشید. برای چند ثانیه در همین حالت بمانید. حالا زانو را کمی بالاتر از محل قبلی بگذارید و دوباره دست ماساژگیرنده را بکشید. این حرکت را تا زمانی انجام دهید که زانو دوباره در ناحیه گودی کمر قرار گیرد.
یکی دیگر از روش های ماساژ کمر به این صورت است که ماساژگیرنده باید روی شکم دراز بکشد. پای راست او را از ناحیه زانو در دست هایتان نگه دارید و کف دست دیگرتان را در قسمت کمر او بگذارید.
در حالی که پای ماساژگیرنده را به سمت بالا حرکت می دهید و می کشید، با کف دست فشار مناسبی را به کمر او وارد نمایید. این فشار را برای چند ثانیه نگه دارید. پس از آن کف دست هایتان را روی کمر تغییر داده که نقاط دیگر نیز ماساژ داده شود.
مرحله پنجم: بالا تنه و پایین تنه را همزمان ماساژ دهید
برای ماساژ همزمان بالا تنه و پایین تنه به سبک تایلندی لازم است علاوه بر دست هایتان از پاهایتان نیز استفاده کنید. از ماساژگیرنده خود بخواهید که به صورت طاق باز دراز بکشد. سپس انگشت های پا را کمی پایین تر از پهلو نگه دارید و این سمت از بدن را بالاتر از سطح زمین بگذارید.
حال یکی از پاهای خود را زیر زانو نگه دارید و زانو را نیز کمی بالاتر از سطح زمین بگذارید. با یکی از دست هایتان دست راست ماساژ گیرنده را بگیرید و آن را به آرامی تکان دهید. حالا علاوه بر تکان دادن دست های او را ورز دهید و بکشید.
پس از آن که دست ها را ماساژ دادید، نوبت به ماساژ پایین تنه می رسد. برای ماساژ همزمان بالا تنه و پایین تنه فشاری را با انگشت پاهایتان به کمی پایین تر از پهلو وارد کنید که بدن ماساژگیرنده تکان بخورد. در هنگام انجام تکنیک برای چند ثانیه فشار را نگه دارید که تاثیر مثبت آن بیشتر باشد. همچنین پیشنهاد می دهیم که در حین ماساژ دست ماساژگیرنده را نیز تکان دهید.
مرحله ششم: بدن را سرد کنید
پس از انجام مراحل فوق و اتمام ماساژ تایلندی نوبت به سرد کردن بدن ماساژگیرنده می رسد. همان طور که در طول این متن توضیح دادیم این ماساژ بر پایه کشش است، به همین خاطر در صورت عدم سرد کردن ماساژ گیرنده با گرفتگی و درد عضلات مواجه می شود.
برای این کار لازم است فشار ملایمی را با کف دست هایتان بر تمامی نقاط بدن ماساژ گیرنده اعمال کنید. علاوه بر این با انگشت هایتان تمامی بدن او را ورز دهید. البته در این مرحله نباید فشار بالایی را اعمال کنید. در واقع سرد کردن بدن به فشار ملایم و کمی نیاز دارد که بدن به حالت عادی خود برگردد.
ماساژ تایلندی در تهران
آموزشگاه ماساژ زانیار از جمله آموزشگاه های به نام کشور به شمار می آید که در شهر کرج واقع است. این آموزشگاه در نزدیکی مترو گلشهر قرار دارد. به همین خاطر اهالی تهران نیز می توانند به راحتی در این دوره ها به صورت حضوری شرکت کنند. البته اگر دور از کرج هستید یا زمان حضور در این دوره ها را ندارید، می توانید در دوره های غیرحضوری این آموزشگاه شرکت نمایید.
در واقع آموزشگاه زانیار دوره های غیرحضوری نیز برای دوستداران ماساژ در نظر گرفته است. این دوره ها برای سبک های متنوع ماساژ در نظر گرفته شده که پس از گذراندن آن می توانید مدرک معتبرش را دریافت نمایید. برای اطلاع از دوره ها، هزینه و نحوه شرکت در دوره ها با شماره های درج در سایت در واتساپ پیام دهید. کارشناسان این مجموعه در ساعات اداری در خدمت شما هستند که به تمامی سوال هایتان پاسخ دهند.
مدرک ماساژ تایلندی
مدرک ماساژ از مهمترین مواردی است که در حین ثبت نام در آموزشگاه های ماساژ باید در نظر داشته باشید. چرا که برای اشتغال، مهاجرت یا تاسیس ماساژ به این مدرک نیاز دارید. از این رو اگر مهارت کافی را داشته ولی مدرک معتبر در دست شما نباشد، انتظار آینده کاری خوبی را نداشته باشید. مدرک آموزشگاه هایی از اعتبار کافی برخوردار است که زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای کشور فعالیت می کنند.
کلام آخر
ماساژ تایلندی از جمله سبک های محبوب و پرکاربرد ماساژ به شمار می آید که با فواید و مزایای بسیاری همراه است. ماساژ در انواع و سبک های مختلفی وجود دارد که هر یک از آن ها کاربرد خاصی داشته و نحوه انجام آن منحصر به فرد است. در این متن سعی کردیم به توضیح کامل این سبک از ماساژ دید مناسبی را در ذهن شما ایجاد کنیم. به کمک این تصویرسازی می توانید بهترین سبک ماساژ را با توجه به انتظارات و نیاز خود انتخاب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید