چطور زانو را ماساژ دهیم؟
را بهچطور زانو را ماساژ دهیم؟ شاید این سوال بخش زیادی از جامعه باشد؛ چرا که زانو درد هر ساله قربانیان زیادی دارد و دامن بسیاری از مردم را گرفته است. فرقی نمی کند که چند سال دارید، در هر صورت شما می توانید شکار بعدی این معضل باشید.
روش های مختلفی برای درمان درد زانو وجود دارند. گاهی اوقات به دارودرمانی نیاز پیدا می کنید، گاهی نیز بر اساس تشخیص پزشک باید به سراغ جراحی بروید. اما حقیقت این است که تمامی این روش ها با عوارض بسیاری همراه هستند.
یکی از تکنیک های ساده و در عین حال موثر برای بهبود درد زانو ماساژ درمانی است. ماساژ بر خلاف روش های معرفی شده عارضه ای را به همراه ندارد. همچنین علاوه بر کاهش میزان درد زانو فواید بسیاری را برایتان خواهد داشت. البته به این نکته دقت داشته باشید که هر ماساژی موثر و مفید نیست!
در ادامه این مقاله قصد داریم به طور کامل به معرفی ماساژتراپی زانو، فواید و نحوه انجام آن بپردازیم. در نهایت نیز به بررسی پرسش چطور زانو را ماساژ دهیم خواهیم پرداخت. برای یادگیری صفر تا صد ماساژ زانو از شما دعوت می کنیم که ما را تا پایان این متن همراهی نمایید.
فهرست مطالب این مقاله :
- 1 فواید ماساژ زانو
- 2 اولین فایده: ماساژ زانو برای کاهش درد
- 3 دومین فایده: ماساژ زانو برای ارتروز
- 4 فواید ناشی از ماساژ زانو که نمی دانید
- 5 بهترین روغن برای ماساژ زانو
- 6 روغن سیاه دانه
- 7 ماساژ زانو با روغن زیتون
- 8 روغن الاغ
- 9 روغن زنجبیل
- 10
- 11 ماساژ زانو با سرکه سیب
- 12 نحوه ماساژ زانو
- 13 روش اول: اصطکاک
- 14 روش دوم: تمرکز بر نقاط ماشه ای
- 15 روش سوم : بلند کردن زانو
- 16 روش چهارم: ماساژ بافت عمیق
- 17 روش پنجم: ماساژ شیاتسو
- 18 روش ششم: روفلکسولوژی
- 19 درمان خانگی درد پشت زانو
- 20 دارو درمانی
- 21 ماساژ در خانه
- 22 گرم کردن و سرد کردن عضلات
- 23 بهبود وضعیت زندگی
- 24 فعالیت بدنی
- 25 کلام آخر
فواید ماساژ زانو
قبل از اینکه بخواهیم بگوییم چطور زانو را ماساژ دهیم باید با دلیل انجام این کار آشنا شوید. چرا باید زانو را ماساژ داد؟ همان طور که مطلع هستید زانو ازجمله مهم ترین مفاصل مرکزی برای ایستادن است. بر همین اساس باید بتوان به خوبی از آن مراقبت نمود. ماساژ زانو مزایای زیادی دارد که در ادامه به بررسی مهم ترین فواید آن می پردازیم.
اولین فایده: ماساژ زانو برای کاهش درد
زانو درد یکی از مشکلات رایجی است که در سنین مختلف به ویژه بزرگسالی احتمال دارد با آن روبرو گردید. درد ممکن است در اثر سانحه به طور ناگهانی پدیدار شود. گاهی نیز به تدریج و در نتیجه ابتلا به بیماری خاصی به زانو درد مبتلا می گردید. این عارضه ممکن است در کشکک زانو احساس شود.
البته در برخی مواقع پشت زانو و درون مفصل را درگیر می کند. درد ممکن است با بلند شدن، نشستن یا هر گونه فعالیت بدنی زیاد شود. در هر صورت ماساژ درمانی می تواند به بهبود درد کمک شایانی کند. متخصصان با بررسی وضعیت بیمار بهترین نوع ماساژ را برای او انجام می دهند. با استمرار در انجام ماساژ درمانی به شکل درست و اصولی می توان درد زانو را بهبود داد.
دومین فایده: ماساژ زانو برای ارتروز
ماساژ می تواند به بهبود بیماری های مهمی چون آرتروز کمک کند. همان طور که می دانید تکنیک های مختلفی برای انجام ماساژ وجود دارند. به همین علت قبل از اقدام به ماساژتراپی باید بدانیم که چطور زانو را ماساژ دهیم. در این صورت نتیجه رضایت بخشی را مشاهده می کنیم.
برای درمان آرتروز می توان از تکنیک ماساژ سوئدی بهره برد. کافی است هر هفته به مدت یک ساعت زانوی خود را با این روش ماساژ دهید که تاثیر شگفت انگیز آن را ببینید. بر اساس تحقیقات انجام شده با دریافت این ماساژ دامنه حرکتی بیش تر و درد کمتری را تجربه خواهید کرد.
فواید ناشی از ماساژ زانو که نمی دانید
ماساژ علاوه بر بهبود درد و کمک به درمان بیماری ها مزایای دیگری نیز دارد. با ماساژدرمانی عملکرد مفاصل حرکتی بهبود می یابد. علاوه بر آن سطح انرژی افراد کم می شود؛ از این رو در تنظیم خواب و بهبود آن نیز دخیل است. با ماساژدرمانی می توان التهاب را کاهش داد. از میان بردن خشکی مفاصل از مزایای دیگر ماساژ محسوب می شود.
افراد مسنی که به علت بی حرکتی به زانو درد و خشکی مفاصل مبتلا هستند می توانند با ماساژ درمانی مشکل خود را بهبود بخشند. ماساژ درمانی از طریق افزایش فرآیند خونرسانی به پاکسازی بافت های مفصلی و بازسازی نقاط آسیب دیده بدن کمک می کند. این روش درمانی برای افزایش انعطاف پذیری مفاصل نیز کاربرد دارد.
بهترین روغن برای ماساژ زانو
قبل از اینکه بگوییم چطور زانو را ماساژ دهیم باید به معرفی روغن های مناسب برای انجام این کار بپردازیم. این روغن ها با داشتن خواص منحصربفرد می توانند تاثیر مثبت و شگفت انگیزی بر زانو بر جای بگذارند. بهترین روغن ها برای ماساژ زانو به شرح زیر هستند.
روغن سیاه دانه
روغن سیاه دانه می تواند دردهای موضعی را به خوبی بهبود دهد. این روغن خواص خشک و گرمی دارد که ضد التهاب و ضد قارچ است. روغن سیاه دانه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و به علت داشتن مواد زیر در بهبود زانو درد بسیار موثر است:
- پتاسیم
- فسفر
- کلسیم
- زینک
- ویتامین C
- ویتامین B9
- ویتامین B1
- ویتامین B2
- ویتامین B3
- ویتامین E
ماساژ زانو با روغن زیتون
روغن زیتون یکی از برترین روغن ها برای ماساژ زانو است. قبل از اینکه بدانیم چطور زانو را ماساژ دهیم حتما باید با خواص بی نظیر این روغن آشنا شویم. روغن زیتون به دلیل داشتن آنتی اکسیدان خواص ضد التهابی دارد. این روغن نه تنها درد را تسکین می بخشد بلکه به خاطر داشتن اسیدهای چرب در بهبود بیماری های قلب و عروق نیز موثر است. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که وجود مواد مقوی زیر موجب خواص زیاد روغن زیتون شده است:
- ویتامین A
- ویتامین K
- ویتامین D
روغن الاغ
روغن الاغ ترکیبی از شیر و چربی الاغ است. این روغن برای بهبود دردهای مفصلی و عضلانی به شدت توصیه می شود. روغن الاغ همچنین می تواند دردهای روماتیسمی و زانو دردهای آرتروزی را بهبود بخشد. این روغن به دلیل داشتن مواد زیر در بهبود زانو درد کمک زیادی می کند:
- ویتامین A
- ویتامین B
- ویتامین E
- ویتامین D
روغن زنجبیل
اگر زانو درد دارید، می توانید به همراه ماساژتراپی از روغن بی نظیر زنجبیل نیز استفاده کنید. بر اساس تحقیقات این روغن به میزان چهل درصد درد مفاصل را کمتر می کند. این روغن را می توان با مشورت پزشک با داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی جایگزین کرد.
ماساژ زانو با سرکه سیب
روغن هایی که نام بردیم برترین روغن ها برای ماساژ زانو هستند. به جای این روغن ها می توانید ماساژتراپی با سرکه سیب را نیز امتحان کنید. همان طور که می دانید سرکه خاصیت قلیایی دارد. به همین علت می تواند سموم و مواد زائد زانو را به خوبی دفع کند. این ماده با افزایش لغزندگی مفصل زانو درد را کاهش می دهد. علاوه بر آن تحرک آن را بهبود می بخشد.
برای کاهش زانو درد می توانید سرکه سیب و روغن زیتون را با هم ترکیب کنید. برای انجام این کار به میزان یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را با با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط نمایید. با این ترکیب می توانید روزانه دو بار زانو را ماساژ دهید. اما با سرکه سیب چطور زانو را ماساژ دهیم؟ در بخش بعدی به طور کامل به این سوال پاسخ خواهیم داد.
نحوه ماساژ زانو
چطور زانو را ماساژ دهیم؟ تکینیک ها و روش های مختلفی برای ماساژتراپی وجود دارند. انتخاب روش انجام ماساژ توسط درمانگر متخصص انجام می شود. در ادامه با شش تکنیک فوق العاده و موثر برای زانو درد آشنا خواهید شد.
روش اول: اصطکاک
روش اصطکاک یکی از برترین تکنیک هایی است برای کاهش درد استفاده می شود. در این نوع ماساژ نقاط ماشه ای اطراف کلاهک هدف قرار می گیرند. بهترین روغن ها برای انجام این ماساژ اکالیپتوس و روغن نعناع فلفلی است. اما به روش اصطکاک چطور زانو را ماساژ دهیم؟ از دو طرف کلاهک زانو ماساژ را آغاز کنید. از تکنیک سر خوردن استفاده نمایید و به مدت پنج الی ده دقیقه هر زانو را با این روش ماساژ دهید.
روش دوم: تمرکز بر نقاط ماشه ای
بسیاری از زانو دردها از عضله چهار سر ران نشات می گیرند. روش تمرکز بر نقاط ماشه ای بر این عضله تمرکز دارد. اما با روش تمرکز بر نقاط ماشه ای چطور زانو را ماساژ دهیم؟ این ماساژ با ورز دادن عضله آغاز می شود. بر عضله مذکور فشار وارد نمایید، آن را بالا بیاورید و سپس رها کنید. عضله چهار سر ران را بین انگشت شست و سایر انگشتان قرار داده و ورز بدهید. سپس به سراغ عضلات اطراف بروید و آن ها را با حرکات دایره ای ماساژ دهید. برای هر عضله پنج الی ده دقیقه زمان بگذارید.
روش سوم : بلند کردن زانو
چطور زانو را ماساژ دهیم؟ اگر تکنیک بلند کردن زانو را انتخاب نموده باشید، باید بر عضلات بالا و پایین زانو فشار وارد نمایید. دقت کنید که فشار نباید باعث ایجاد درد شود. این ماساژ را می توان با استفاده از روغن های مخصوص انجام داد. روغن نعناع فلفلی و اکالیپتوس بهترین روغن ها برای بلند کردن زانو هستند. ماساژگیرنده برای دریافت این ماساژ باید به پشت دراز بکشد، سپس زانوی خود را بالا ببرد. ماسور انگشت شست را زیر زانو بگذارد و سایر انگشتان بالای زانو باشند. در نهایت ماسور انگشت شست خود را در جهت بالا به پایین و برعکس حرکت دهد. دست ماساژور نباید روی کلاهک زانو باشد. هر زانو را به مدت پنج الی ده دقیقه ماساژ دهید.
روش چهارم: ماساژ بافت عمیق
چطور زانو را ماساژ دهیم؟ یکی از روش هایی که ماسور برای ماساژ زانو مورد استفاده قرار می دهد بافت عمیق است. برای انجام این ماساژ ماسور باید تخصص بالایی داشته باشد. تمرکز این روش درمانی بر آزادسازی گره های عضلانی با اعمال فشار است. چسبندگی های عضلانی می توانند به مرور زمان به درد زانو منجر گردند. با اعمال ضربه و ایجاد اصطکاک این چسبندگی ها باز می شوند.
ماسور در این روش ابتدا باید عضلات تحت فشار را پیدا کند. فشاری که بر عضلات زانو ایجاد می شود در ماساژ بافت عمیق نسبت به تکنیک های دیگر بسیار بیشتر است. به همین علت ماسور باید مهارت بالایی داشته باشد که آسیبی به زانو وارد نکند. فشار بالا به معنی ایجاد درد نیست. اگر در حین دریافت ماساژ احساس درد کردید، حتمًا ماسور را مطلع نمایید. با این تکنیک می توان دردهای عمیق زانو و حتی مشکلاتی نظیر اسکروآرتریت را بهبود بخشید.
روش پنجم: ماساژ شیاتسو
در تکنیک شیاتسو ماسور از انگشتان، آرنج و حتی ساعد خود برای ماساژ استفاده می کند. به این صورت که انگشتان خود را به مدت دو الی هشت ثانیه بر موضع درد نگه می دارد. سپس با کمک ساعد و آرنج فشار را بیش تر می کند. ماساژ شیاتسو بر پایه فشارهای متمرکز و نقطه ای است. فشارها کوتاه مدت هستند. به عبارت دیگر ماسور پس از چند ثانیه اعمال فشار در یک نقطه به سراغ نواحی دیگر می رود.
این روش ماساژدرمانی تعادل بدن را بازیابی کرده و جریان انرژی را بهبود می بخشد. ماساژ شیاتسو به عنوان یکی از مناسب ترین ماساژ ها برای درمان آرتروز زانو شناخته می شود. همچنین با این ماساژ می توانید از شر استرس های عصبی رهایی پیدا کنید. لازم به ذکر است که در این روش درمانی از روغن استفاده نمی گردد.
روش ششم: روفلکسولوژی
تکنیک رفلکسولوژی برای دردهایی است که ناشی از ایستادن های بلند مدت هستند. این تکنیک بر نقاط رفلکس تمرکز دارد. با تحریک این نقاط سیستم عصبی تحریک می شوند. در نتیجه با ترشح اندروفین تنش های عضلانی کاهش یافته و درد بهبود می یابد.
درمان خانگی درد پشت زانو
روش هایی که برای ماساژ زانو مورد بررسی قرار دادیم تخصصی هستند. به عبارت دیگر برای انجام آن ها باید دوره های آموزشی خاصی را سپری کنید. اگر می خواهید در خانه و با روش هایی ساده درد خود را بهبود دهید، به سراغ راه های زیر بروید.
دارو درمانی
در صورتی که به دنبال درمان زانو درد فوری هستید، می توانید دارو درمانی را امتحان کنید. استفاده از مسکن های مخصوص درد شما را به طور موقت اما سریع کمتر خواهد کرد. فراموش نکنید که دارو باید با تجویز پزشک مورد استفاده قرار گیرد. همچنین پزشک می تواند بر اساس تشخیص نوع بیماری به تجویز داروهای زیر اقدام کند:
- داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی
- کپسایسین
- کورتیکواستروئید
- هیالورونیک
- استامینوفن
- ناپروکسن
- ایبوپروفن
ماساژ در خانه
ماساژدرمانی یکی از موثرترین روش ها برای درمان زانو درد است. چطور زانو را ماساژ دهیم؟ بنشینید و زانوهای خود را به سمت جلو قرار دهید. با دستان مشت شده ده مرتبه بر قسمت های مختلف پا ضربه بزنید. با استفاده از دو دست مشت زدن را از بالای ران آغاز کنید. سپس بخش وسط و پایین ران را مشت بزنید. همچنین می توانید بر زمین نشسته و کف پاهایتان را روی زمین بگذارید. دستانتان را در قسمت بالایی ران قرار دهید و به سمت زانو بکشید. این حرکت را برای بخش های کناری ران نیز تکرار کنید.
گرم کردن و سرد کردن عضلات
گرما یکی از راه های مقابله با درد است. گرما از طریق شل کردن عضلات حرکت مفاصل را بهبود داده و درد را کم می کند. استفاده از کیسه آب گرم یا حوله می تواند باعث تسکین درد زانو شود. در صورت داشتن التهاب و ورم پارچه ای را دور قالب یخ بپیچید و آن را بر محل درد بگذارید. همچنین می توانید از کیسه یخ استفاده کنید.
بهبود وضعیت زندگی
بسیاری از زانو دردها در اثر بی دقتی و بی توجه ما به سلامت خود اتفاق می افتد. برای مثال کفش های نامناسب می توانند در دراز مدت به زانو درد منجر شوند. به منظور پیشگیری از چنین مشکلی یا حتی بهبود آن لازم است از کفش های طبی استفاده کنید. این کفش ها با کاهش فشار بر قسمت های مختلف پا مانع از بروز درد می شوند. درد زانو همیشه به خاطر راه رفتن های طولانی مدت یا کفش نامناسب نیست. اضافه وزن و رژیم غذایی نادرست عوامل مهمی در ایجاد زانو درد هستند. بنابراین اگر فکر می کنید درد شما بخاطر چاقی است، پیشنهاد می دهیم به پزشک تغذیه مراجعه کنید.
فعالیت بدنی
فعالیت بدنی تاثیر زیادی بر سلامت کلی بدن و تقویت سیستم ایمنی دارد. به همین علت برای افرادی که توان حرکت ندارند ماساژ درمانی بسیار ضروری است. از جمله فعالیت هایی که بر پا تمرکز دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دوچرخه سواری
- پیاده روی
- شنا
- یوگا
کلام آخر
در این مقاله پرسش مهمی را مورد بررسی قرار دادیم. چطور زانو را ماساژ دهیم؟ همان طور که متوجه شدید روش های مختلفی برای انجام این کار وجود دارند. هر چقدر مهارت شما در انجام ماساژ افزایش یابد، تاثیر آن را بیش تر متوجه خواهید شد. مجموعه ماساژ زانیار صالحی منبعی موثق و مطمئن برای یادگیری ماساژ تراپی است. در صورتی که دوست دارید مهارت خود را در این زمینه بیش تر کنید، با ما مجموعه زانیار تماس بگیرد. تمام روش ها و تکنیک های اصولی ماساژتراپی را می توانید از طریق دوره های حضوری و غیرحضوری این مجموعه آموزش ببینید.
دیدگاهتان را بنویسید