آموزش ماساژ از صفر تا صد – گام به گام بصورت تصویری – زانیار صالحی
پیشرفت علم و فناوری های روز باعث شده که بیشتر مردم با فواید شگفت انگیز ماساژ آشنا شوند. از این رو برای رفع مشکلات مختلف خود یا حتی برای اهداف زیباشناختی به جای راه های پر عارضه و هزینه به سراغ ماساژ می آیند. آن ها به کمک ماساژ مشکلات متعدد خود از قبیل زانو درد، کمر درد، خستگی مفرط و … را برطرف می کنند یا پوستشان را برای همیشه جوان و پرطروات نگه می دارند.
در هر حال برای انجام ماساژ همیشه نیاز نیست به مراکز آن مراجعه نمایید. با آموزش ماساژ از صفر تا صد می توان به راحتی انواع مختلف ماساژ را در خانه انجام داد و از تاثیرات فوق العاده آن شگفت زده شد.
در این محتوا قصد داریم تمامی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم که برای آموزش انواع مختلف ماساز نیاز خواهید داشت. از این رو از شما دعوت می کنیم که برای اطلاع از این اصول و تکنیک ها ما را تا پایان این متن همراهی نمایید.
فهرست مطالب این مقاله :
- 1 آموزش ماساژ از صفر تا صد گام به گام
- 2 مواد لازم برای ماساژ
- 3 روغن ماساژ
- 4 مکان مناسب ماساژ
- 5 موارد بهداشتی که باید بدانید
- 6 آموزش ماساژ صورت
- 7 ماساژ صورت برای لیفت
- 8 ماساژ صورت برای آرامش و رفع خستگی
- 9 ماساژ صورت برای زاویه سازی
- 10 تکنیک اول
- 11 تکنیک دوم
- 12 تکنیک سوم
- 13 تکنیک چهارم
- 14 تکنیک پنجم
- 15 آموزش ماساژ سر
- 16 ماساژ برای رفع سر درد
- 17 ماساژ سر برای آرامش
- 18 آموزش ماساژ پا
- 19 ماساژ پا برای تسکین درد
- 20 تکنیک اول: گرم کردن پاها با ماساژ چرخشی
- 21 تکنیک دوم: ماساژ پا برای رفع خستگی
- 22 تکنیک سوم: آموزش ماساژ کف پا
- 23 تکنیک چهارم: ماساژ پا برای سیاتیک
- 24 آموزشگاه ماساژ با مدرک فنی حرفه ای
- 25 آموزش ماساژ لاغری
- 26 ماساژ لاغری شکم
- 27 ماساژ لاغری بازو
- 28 ماساژ لاغری ران
- 29 ماساژ لاغری صورت
- 30 آموزش ماساژ زانو
- 31 آموزش ماساژ سوئدی
- 32 مرحله اول: بدن را گرم گنید
- 33 مرحله دوم: به صورت دایره ای بافت های نرم را ورز دهید
- 34 مرحله سوم: انجام تکنیک شماره 2 با فشار بیشتر + تلفیق تکنیک ها
- 35 مرحله چهارم: ماساژ با حرکات ضربه ای
- 36 مرحله پنجم: بدن را سرد کنید
- 37 آموزش ماساژ دنبالچه
- 38 آموزش ماساژ برای رفع خستگی
- 39 محصولات کاربردی برای ماساژ
- 40 آموزش ماساژ درمانی در منزل
- 41 دوره های آموزشی ماساژ برای شما
- 42 کلام آخر
آموزش ماساژ از صفر تا صد گام به گام
همان طور که در متن بالا اشاره کردیم ماساژها انواع مختلفی دارند. علاوه بر این برای انجام هر یک از انواع مختلف ماساژ لازم است مواد لازم آن را داشته باشید. از این رو در این محتوا به صورت گام به گام و تفکیک شده به بررسی هر یک از این موضوع ها خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای ماساژ
درست است که ماساژ روش درمانی بدون عارضه و تضمینی به شمار میآید که در خانه نیز قابل استفاده است، ولی به مواد اولیه ای نیاز دارد. به کمک این مواد می توانید انواع مختلف ماساژ را به راحتی انجام دهید و از نتیجه آن لذت ببرید. البته اگر قصد دارید سالم ماساژی را تاسیس کنید به تجهیزات و مواد بیشتر احتیاج دارید.
از جمله تجهیزات مورد نیاز برای تاسیس سالن ماساژ عبارت هستند از تخت مخصوص ماساژ، میز یا نیمکت ماساژ، غلطک با قطر 25 و 60 سانتیمتر، صندل برای ماساژ سر و گردن، تجهیزات ماساژ دست، کمد لباس جهت نگهداری بانداژ، جعبه کمک های اولیه، آب سرد و گرم، دستگاه شکل دهی بدن از نوع گرداب. از دیگر مواد مورد نیاز برای آموزش ماساژ نیز به شرح زیر هستند:
روغن ماساژ
استفاده از روغن های مختلف برای انجام ماساژ بسیار رایج است. انجام تکنیک های مختلف ماساژ به کمک روغن ها بسیار راحت می شود؛ چرا که روغن ماساژ به روان شدن حرکات شما کمک می کند.
علاوه بر این روغن ها فواید بسیاری برای بدن دارند که در ماساژ جذب آن ها بیشتر می شود. تسریع جریان خون نیز از دیگر ویژگی ها و مزیت های استفاده از روغن های ماساژ هستند. به همین خاطر در راهنمای آموزش ماساژ توصیه شده که از روغن ها به هنگام انجام تکنیک ها استفاده کنید. از جمله مهمترین و رایج ترین روغن های مورد استفاده در ماساژ به شرح زیر هستند:
- روغن بادام شیرین: این روغن خاصیت ضدالتهابی دارد که از خارش، اگزما و جوش جلوگیری می کند.
- روغن نارگیل: این روغن خاصیت آنتی اکسیدان دارد و حاوی ویتامین E است که از چین و چروک جلوگیری می کند.
- روغن اسطوخودوس: این روغن برای رفع خستگی، افزایش کیفیت خواب، کاهش اضطراب و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن توصیه می شود.
- روغن آفتابگردان: این روغن برای حفظ رطوبت و جلوگیری از خشکی پوست پیشنهاد می شود.
- روغن جوجوبا: از روغن جوجوبا برای دفع مواد زائد، پاکسازی و تنفس پوست استفاده می کنند. این روغن کلاژن سازی را نیز تسریع می کند.
- روغن سیاه دانه: این روغن برای درد مفاصل بسیار کارساز خواهد بود.
- روغن رزماری: این روغن خاصیت برطرف کردن اسپاسم و گرفتگی های بدن را دارد.
- روغن اکالیپتوس: اگر به گرفتگی های سینوسی دچار هستید، استفاده از این روغن را فراموش نکنید.
- روغن زنجبیل: این روغن برای گرم کردن عضلات و رفع گرفتگی ها گزینه بسیار مناسبی است.
- روغن نعنا: از این روغن برای درمان سردرد، گرم کردن بدن و رفع گرفتگی و اسپاسم استفاده می کنند.
مکان مناسب ماساژ
اگر قصد دارید مرکز یا سالن ماساژی را تاسیس کنید، بهتر است برای جلب مشتریان خود از تجهیزات مدرنی استفاده نمایید که مطابق با استانداردها است. البته این مسئله لازمه تاسیس یک مرکز ماساژ نیست، ولی انجام آن می تواند در جذب مشتری تاثیر مثبتی داشته باشد. علاوه بر این توصیه می کنیم که در طراحی دکور ماساژ به روشنایی آن نیز دقت داشته باشید.
بهتر است سالن خود را به گونه ای طراحی کنید که روشنایی کمی داشته باشد. از این رو اگر پنجره ای در سالن شما وجود دارد، آن را با پرده بپوشانید. همچنین می توانید از لامپ هایی استفاده کنید که نور آن ها قابل تنظیم هستند. استفاده از میزهای استاندارد نکته دیگری است که در نتیجه کار شما تاثیر بسیاری دارد.
موارد بهداشتی که باید بدانید
در صورتی که قصد تاسیس سالن ماساژ دارید، این نکته را به خاطر بسپارید که شما قدم در حوزه درمانی خواهید گذاشت؛ بنابراین لازم است نکات بهداشتی را رعایت نمایید. از جمله این نکات عدم استفاده از روتختی یا حوله ماساژگیرندهها برای یکدیگر است.
علاوه بر این دقت داشته که تمامی وسایل، تجهیزات و محیط سالن تمیز و استریل باشد. قبل از ماساژ دست های خود را به خوبی بشویید و از ماساژگیرنده نیز بخواهید که استحمام رفته باشد.
آموزش ماساژ صورت
ماساژ علاوه بر رفع مشکلات مختلف بدن به زیبایی پوست و صورت نیز کمک می کند. با انجام ماساژهای مختلف می توانید از شر چین و چروک خلاص شوید، صورت خود را لیفت کنید و به زاویه سازی آن بپردازید.
علاوه بر این با ماساژ صورت می توانید خستگی را رفع کنید و آرامش را به خود هدیه دهید. در ادامه به طور کامل به معرفی هر یک از انواع ماساژ نامبرده خواهیم پرداخت.
ماساژ صورت برای لیفت
چین و چروک ها از سن 25 سالگی در کمین هستند که پوست صاف شما را به چالش بکشند. در ابتدا توصیه می کنیم که راه هایی را پیش بگیرید که از وخیم شدن اوضاع جلوگیری نمایند. از جمله این راه ها ورزش، تغذیه مناسب و عدم مصرف دخانیات است.
پس از آن به کمک تکنیک های زیر می توانید امکان بروز چین و چروک را کاهش دهید و پوست خود را لیفت کنید. به این نکته توجه نمایید که استمرار در انجام این تکنیک ها مهمترین راز موفقیت است.
ابتدا مقداری از روغن را روی دست خود بریزید، سپس اجازه دهید که دست هایتان گرم شوند. پس از آن به طور یکنواخت گردن و صورت خود را ماساژ داده و آن ها را به سمت بالا حرکت دهید. انگشت های خود را به آرامی از استخوان ترقوه به سمت بالا حرکت داده و سپس به سمت فک خود پیش بروید. این کار را چندین بار انجام دهید که به نتیجه برسید.
علاوه بر این انگشت های دست خود را در طرفین چانه حرکت دهید. دقت داشته باشید که فشار ملایمی را به سمت بیرون و بالا اعمال نمایید و از روی استخوان فک به سمت گوش حرکت کنید. در ادامه دست های خود را به سمت بالا و دو طرف بینی ببرید و این کار را چند بار تکرار کنید. پس از آن انگشت های خود را روی استخوان گونه به سمت بیرون و بالا حرکت دهید.
نوک انگشت های خود را بین دو ابرو بگذارید و آن ها را از استخوان ابرو به سمت بیرون فشار دهید. این حرکت را نیز چند بار تکرار کنید. پس از آن انگشت های خود را روی ابروها بگذارید و این بار با حرکات عمودی آن ها را از ابرو به سمت خط رویش موها بکشید.
ماساژ صورت برای آرامش و رفع خستگی
ماساژ صورت برای آرامش و خستگی نیز به کار برده می شود. برای انجام این ماساژ کافی است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
- ابتدا چشم های خود را ببندید و کف دست هایتان را روی چشم هایتان قرار دهید. سپس به آن ها فشار ملایمی وارد نمایید و به آهستگی دست هایتان را بردارید.
- حال انگشت شست خود را وسط چانه تان قرار داده و با حرکات چرخشی آن را به خوبی ماساژ دهید.
- چانه خود را به کمک انگشت اشاره از مرکز به سمت خارج فشار دهید.
- با انگشت میانه و اشاره هر دو دست ضربه های یکنواخت و متوالی را به پیشانی خود بزنید. بهتر است این حرکات از حد فاصل دو ابرو شروع شود و سپس به آرامی به سمت شقیقه متمایل گردد.
- با کف دست هایتان به آرامی از راس بینی تا خط رویش موهایتان را ماساژ دهید.
- از سر بینی و از ابتدا تا انتهای ابرو به کمک انگشت اشاره و شست به آرامی نیشگون بگیرید.
- حال زیر استخوان گونه را به آرامی و با ملایمت به سمت بالا فشار دهید و آنها را به مدت 30 ثانیه در این وضعیت نگه دارید.
- انگشت میانی و اشاره خود را در دو طرف سوراخ های بینی قرار داده و آن را در جهت استخوان های گونه سپس در جهت بالاتر از گوش بکشید. در انتها نیز حرکت دایره واری در ناحیه شقیقه انجام دهید.
- نوک سه انگشت میانی تان را روی قسمت فوقانی پیشانی بگذارید و با اعمال فشار کمی آن را به سمت پایین و شقیقه بکشید.
- انگشت های خود را در قسمت شروع ابروها بگذارید و آن را به سمت شقیقه ها بکشید.
- انگشت اشاره خود را وسط لب ها به سمت بالا و گوشه لب ها بکشید و آن ها را به مدت 30 ثانیه در همین وضعیت نگه دارید.
- از چانه شروع کرده و کف دست های خود را روی استخوان گونه و خط فک به سمت گوش و شقیقه ها مالش دهید.
- نوک انگشت سبابه را روی چانه گذاشته و آن را به سمت بالا بکشید. دقت داشته باشید که انگشت های خود را تا پایین استخوان گونه باید به سمت بالا بکشید و آن ها را به مدت 30 ثانیه در این موقعیت قرار دهید.
ماساژ صورت برای زاویه سازی
برای زاویه سازی صورت به جای این که از فیلرها استفاده کنید و هزینه های بسیاری را متقبل شوید، می توانید از 5 تکنیک زیر کمک بگیرید. این 5 تکنیک به شرح زیر هستند:
تکنیک اول
انگشت اشاره و شست خود را زیر چانه خود بگذارید، به طوری که انگشت شست زیر استخوان چانه و انگشت اشاره بالای آن قرار بگیرد. سپس انگشت های خود را روی استخوان فک حرکت دهید و آن ها را به سمت لاله گوش ببرید. این حرکت را با دو دست خود نیز می توانید برای دو طرف صورتتان انجام دهید. این تکنیک بسیار موثر است و در زوایه سازی فک شما تاثیر دارد.
تکنیک دوم
این تکنیک نیز همانند تکنیک قبلی به زاویه سازی فک کمک می کند. برای انجام این تکنیک لازم است دست های خود را به صورت مشت درآورید و ماساژ را انجام دهید. در واقع در این روش باید انگشت شست زیر چانه و انگشت اشاره به حالت خم بالای استخوان فک باشد. پس از آن همانند تکنیک اول دست های خود را از سمت چانه به لاله گوش حرکت دهید.
تکنیک سوم
یکی از راه های زاویه سازی صورت برجسته کردن استخوان های گونه است. برای این کار ابتدا انگشت های وسط و اشاره خود را به یکدیگر بچسبانید و آن ها را در زیر گونه خود بگذارید. پس از آن گونه هایتان را به سمت بالا ماساژ دهید. به این نکته دقت کنید که تمامی حرکت های شما باید به سمت بالا باشد.
تکنیک چهارم
یکی دیگر از تکنیک های زاویه سازی صورت به این شکل است که با انگشت اشاره و شست گونه های خود را به سمت بالا نگه دارید. به بیان ساده تر انگشت شستتان را زیر گونه بگذارید و انگشت اشاره را بالای استخوان گونه قرار دهید. پس از آن به آرامی گونه های خود را به سمت بالا نگه دارید و ماساژ دهید.
تکنیک پنجم
در این تکنیک لازم است انگشت اشاره خود را در کنار تیغه بینی بگذارید، پس از آن انگشت خود را از کنار آن به حالت U روی صورت حرکت داده و آن را به سمت کنار گوش برسانید. به کمک این تکنیک می توانید گونه های خود را برجسته تر کرده و در نهایت به زاویه سازی فرم چهره تان کمک می کنید.
آموزش ماساژ سر
سر درد مشکلی رایج است که رهاورد زندگی مدرن امروزی به شمار می آید. برای رفع این مشکل به جای مصرف قرص های مسکن پیشنهاد می دهیم که از ماساژ استفاده کنید. در این قسمت قصد داریم به آموزش ماساژ سر بپردازیم. این ماساژها به شرح زیر هستند.
ماساژ برای رفع سر درد
برای انجام ماساژ جهت رفع سر درد در ابتدا موهای خود را به عقب بزنید. برای این کار می توانید آن ها را ببندید یا به کمک تل یا هدبند آن ها را به عقب هدایت کنید. سپس مقداری از روغن ماساژ را به کف دست های خود بزنید و دست هایتان را به آرامی روی سر خود بکشید.
پس از آن حرکات دایره ای و ملایمی را از قسمت پیشانی تان شروع کنید. تمامی نواحی سر به ویژه پیشانی، بالای سر، پشت سر و گردن و شقیقه ها را ماساژ دهید. بهتر است این ماساژ را به مدت 10 الی 15 دقیقه انجام دهید. در پایان نیز موهای خود را شانه نمایید.
در طول ماساژ دقت کنید که فشار بیش از حدی را در حین ماساژ به سر خود اعمال ننمایید. اگر پوست سرتان حساس است، از روغن های گیاهی استفاده کنید که ملایم هستند. روغن بادام و زیتون از جمله این روغن ها به شمار می آیند. البته آموزش ماساژ برای سر درد شامل سه تکنیک زیر نیز می شود:
- ماساژ شقیقه ها: انگشت های خود را روی شقیقه هایتان بگذارید و به مدت چند دقیقه با حرکات ملایم و دایره ای آن را ماساژ دهید.
- ماساژ بالای سر: انگشت های خود را در قسمت بالای سرتان بگذارید و با حرکت دایره ای و ملایم مانند آن را ماساژ دهید.
- ماساژ پشت سر: انگشت های خود را در قسمت پشت سرتان بگذارید و آن را به کمک حرکات دایره ای ماساژ دهید. دقت نمایید که فشار بالایی را اعمال نکنید.
ماساژ سر برای آرامش
ماساژ سر برای کاهش استرس و افزایش آرامش نیز موثر است. آموزش ماساژ سر شامل چند مرحله ساده زیر می شود:
- ابتدا دست های خود را به خوبی با آب و مواد شوینده بشویید.
- سپس سر ماساژ گیرنده را با حوله گرم نمایید. البته برای گرم شدن سر، ماساژ گیرنده می تواند از دوش آب گرم نیز بگیرد.
- از ماساژ گیرنده بخواهید که موهای خود را به خوبی شانه کند که گره ای در موهایش نباشد.
- حال از او بخواهید که روی زمین دراز بکشید یا بنشیند.
- دست های خود را به روغن ماساژ آغشته کنید.
- ماساژ را با حرکات دایره ای از جلو سر شروع نمایید و آن را به سمت عقب پیش ببرید.
- پس از آن همین حرکات را از قسمت پشتی سر به سمت جلو انجام دهید.
- دست های خود را روی ناحیه شقیقه بگذارید.
- از کف دست هایتان برای ماساژ کمک بگیرید و فشار کمی را به ناحیه شقیقه خود وارد نمایید.
- دست های خود را به یکدیگر گره کنید و فشار ملایمی را به شقیقه خود وارد کنید.
- به کمک تمامی انگشت های خود با انجام حرکات دایره ای فشار بیشتری را به قسمت پشت سر خود وارد نمایید.
آموزش ماساژ پا
پاها قلب دوم انسان ها هستند که در صورت عدم مراقبت صحیح شروع کننده بیماری و مشکلات بسیاری خواهند شد. به همین خاطر توصیه می کنیم با ماساژ مداوم به داد پاهایتان یعنی همان قلب دوم خود برسید و از بروز مشکلات بسیاری در آینده جلوگیری نمایید. این ماساژها انواع مختلفی دارند که برای مقاصد متفاوتی انجام می شود. این ماساژها به شرح زیر هستند:
ماساژ پا برای تسکین درد
چندین ساعت ایستادن، راه رفتن و … در روز کافی است که پس از مدتی در پاهای خود احساس درد کنید. البته در بروز بسیاری از این دردها استفاده از کفش های نامناسب نیز دخیل است. به هر حال اگر به دنبال ماساژی هستید که بتوانید درد پاهایتان را کاهش دهید، از چهار تکنیک زیر استفاده کنید.
تکنیک اول: گرم کردن پاها با ماساژ چرخشی
یکی از راه های درمان پادرد گرم کردن آن ها به کمک ماساژ است. برای انجام این کار مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- کف دست های خود را در دو طرف پاهایتان قرار دهید.
- سمت راست پا را به آرامی به سمت جلو بکشید و به طور همزمان سمت چپ را به سمت عقب فشار دهید.
- این بار سمت چپ پا را به سمت جلو بکشید، در حالی که سمت راست را به سمت عقب فشار می دهید.
- این حرکت چرخشی را در حالی تکرار نمایید که دست ها را از مچ پا به سمت انگشت های پای خود حرکت می دهید.
- با انجام حرکات چرخشی ملایم پاهای خود را گرم نمایید.
تکنیک دوم: ماساژ پا برای رفع خستگی
ماساژهای متنوعی برای رفع خستگی قسمت های مختلف بدن وجود دارد که در متن بالا به برخی از آن ها اشاره کردیم. یکی دیگر از تکنیک های رفع خستگی ساق پا به شرح زیر هستند:
برای انجام این ماساژ لازم است از شخص دیگری کمک بگیرید یا خودتان آن را روی کسی پیاده نمایید. در هر حال از ماساژ گیرنده بخواهید که روی زمین دراز بکشد و پاهای خود را روی زمین قرار دهد.
پس از آن دست هایتان را به آرامی روی قوزک پا بگذارید و فشار ملایمی را اعمال نمایید، در حالی که دست های خود را به سمت بالا حرکت می دهید. برای رفع خستگی این حرکت را برای 10 بار برای هر دو پای خود انجام دهید. در برخی از موارد می توانید دست های خود را به صورت مشت کرده و فشار بیشتری را اعمال نمایید.
تکنیک سوم: آموزش ماساژ کف پا
برای ماساژ کف پا ابتدا دست های خود را به روغن ماساژ آغشته کنید. برای این ماساژ از روغن زیتون نیز می توانید استفاده کنید. حال روی صندلی بنشینید و پایی که می خواهید ماساژ دهید را روی پای دیگر بگذارید. پس از آن انگشت هر دو دست خود را در قسمت انتهایی پاشنه پا بگذارید و با انگشت های دیگرتان پای خود را با فشاری ملایم نگه دارید. پس با فشاری ملایم انگشت شصت دست را به سمت پنجه و سپس به سمت انگشت های پا حرکت دهید.
در حین ماساژ هنگامی که به انگشت های پا رسیدید، آن ها را با انگشت اشاره و شصت دست دیگرتان نگه دارید و با فشاری آن را خم و به سمت انتهایی انگشت ها حرکت کنید. پس از آن تکنیک را دوباره اجرا نمایید. ده مرتبه این تکنیک را برای هر دو انجام دهید که خونرسانی به خوبی جریان پیدا کند. توجه کنید که فشار بیش از حدی را به پاهای خود اعمال ننمایید، چون ممکن است موجب بروز مشکلاتی شود.
تکنیک چهارم: ماساژ پا برای سیاتیک
سیاتیک از جمله مشکلاتی به شمار می آید که دامن بسیاری از افراد را گرفته است. برای رفع این مشکل می توانید ماساژ زیر را انجام دهید. مراحل این ماساژ به شرح زیر هستند:
- در ابتدا روی صندلی بنشیند و کف پا و تمامی انگشت ها را به آرامی ماساژ دهید.
- حال دستی را رو و دست دیگر را زیر آن قرار دهید و تمامی پا را ماساژ دهید. این حرکات را چندین بار تکرار کنید.
- سپس با یک دست پای خود را نگه دارید و با دست دیگر به انگشت های آن فشار وارد نمایید؛ در حالی که انگشت ها را از یکدیگر جدا می کنید.
- حال در قسمت بالایی کف پا خط افقی از انگشت شست فرض کنید و این خط را با فشاری محکم ماساژ دهید. به طوری که مرکز پایتان فشار وارد شود.
- در این مرحله لازم است برآمدگی و قوس پای خود را به صورت چرخشی ماساژ دهید.
برای رسیدن به نتیجه مطلوب توصیه می کنیم که مراحل فوق را چندین بار تکرار نمایید.
آموزشگاه ماساژ با مدرک فنی حرفه ای
با وجود این که ماساژها به راحتی قابل آموزش هستند و برای اجرای تکنیک های مختلف آن به تجهیزات خاصی نیاز نیست، ولی توصیه می کنیم که برای یادگیری درست آن به آموزشگاه های معتبری مراجعه نمایید. آموزش ماساژ در آموزشگاه های بسیاری صورت می گیرد، ولی حقیقت این است که تمامی این آموزشگاه ها تکنیک های استاندارد را تدریس نمی کنند. علاوه بر آن پس از گذراندن دوره ها مدرکی معتبر به شما نخواهند داد.
در صورتی که قصد دارید سالنی را تاسیس کنید یا به صورت خصوصی فعالیت نمایید یا در سالنی استخدام شوید، به مدرک فنی حرفه ای ماساژ احتیاج دارید. آموزشگاه ماساژ زانیار با سال ها تجربه به صورت حضوری و غیرحضوری انواع مختلف ماساژ را تدریس می کند.
این آموزشگاه زیر نظر سازمان فنی حرفه ای فعالیت می کند و در شهر کرج واقع است. آموزشگاه زانیار نزدیک ایستگاه مترو گلشهر واقع شده؛ به همین خاطر ساکنین تهران و کرج به راحتی می توانند در کلاس های حضوری آن شرکت کنند.
با این حال اگر در شهر دیگری ساکن هستید یا وقت خالی برای حضور در کلاس ها را ندارید، نگران نباشید. چرا که این آموزشگاه به صورت غیرحضوری نیز انواع مختلف ماساژ را تدریس می کند. نکته مهمتر در خصوص این آموزشگاه امکان آموزش بانوان است.
برای اطلاع از کلاس های مختلف این آموزشگاه، نحوه ثبت نام و هزینه های آن با شماره های ثبت شده در سایت در واتساپ پیام دهید. کارشناسان این مجموعه به صورت شبانه روزی در خدمت شما هستند که به تمامی سوال هایتان پاسخ دهند.
آموزش ماساژ لاغری
لاغری و خوش استایل بودن آرزوی هر زن و مردی است. برای رسیدن به این هدف باید رژیم غذایی رعایت کنید و به طور مرتب ورزش نمایید. البته ماساژ نیز به شما در این راه کمک خواهد کرد. بله ماساژ برای لاغری نیز مفید است.
البته کمتر کسی از این موضوع اطلاع دارد، ولی حقیقت این است که انجام مداوم و مستمر ماساژ در لاغری تاثیر بسیاری دارد. در هر حال برای لاغری هر یک از اعضای بدن باید تکنیک های آن را درست انجام دهید. در ادامه به طور کامل به معرفی هر یک از این ماساژها خواهیم پرداخت.
ماساژ لاغری شکم
شکم اولین جایی است که چربی ها در آن تجمع می کنند و بدین شکل استایل و فرم اندام شما را هدف قرار می دهند. اگر از چربی های شکم خود خسته شده اید، با تکنیک زیر به مبارزه با آن بروید. مطمئن باشید که به کمک این تکنیک در زمانی کوتاه چربی ها را تسلیم خواهید کرد و از شرشان خلاص خواهید شد. این تکنیک به شرح زیر است:
- در ابتدا هر دو دست خود را در دو طرف شکمتان قرار دهید. به طوری که کف دست هایتان رو به روی هم باشند.
- پس از آن دست هایتان را به سمت یکدیگر فشار دهید، به گونه ای که شکمتان فشرده شود.
- این تکنیک را برای 3 تا 5 بار انجام دهید.
- سپس شکم خود را با هر دو دستتان نگه دارید و آن را به خوبی تکان دهید. این حرکت را نیز برای 10 تا 15 ثانیه انجام دهید.
ماساژ لاغری بازو
سلولیت ها در واقع بافت های چربی هستند که در نواحی مختلف بدن تجمع پیدا می کنند. سلولیت ها تنها در ران پا مشاهده نمی شوند، بلکه ممکن است بازوهای شما را برای اقامت انتخاب کنند. البته این مسئله در خانم ها بیشتر مشاهده می شود. دلیل این مسئله نیز تغییرات هورمی، فعالیت کم بدنی و استرس است. در هر حال برای رهایی از این سلولیت ها انگشت های خود را به روغن ماساژ آغشته کنید. پس از آن روی بازو خود حرکات دورانی انجام دهید. این حرکت را از بازو به سمت آرنج پیش ببرید.
ماساژ لاغری ران
ران ها قسمت دیگری از بدن هستند که ممکن است مورد هدف بافت های چربی قرار گیرند. اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که از چاقی ران هایتان رنج می برید، این تکنیک برای شما است. برای انجام این ماساژ در ابتدا باید به سمت پهلو بخوابید و سپس ماسور ماساژ خود را با حرکات دورانی از پایین زانو شروع کند و به سمت ران ها ادامه دهد. برای رسیدن به نتیجه بهتر پیشنهاد می دهیم که از روغن های گیاهی استفاده کنید.
در صورتی که قصد دارید به کمک ماساژ ران های ماساژگیرنده را فرم دهید، از او بخواهید که به پشت بخوابد. سپس ماسور یکی از دست هایش را روی دیگر قرار می دهد و با حرکات ملایم دورانی از سمت ران به زانو حرکت می کند. این حرکت موجب جدا شدن سلول های چربی و تجزیه ان ها می شود. علاوه بر این به کمک این روش سموم بدن از بین می روند.
ماساژ لاغری صورت
داشتن صورتی لاغر در زیبایی تاثیر بسیاری دارد. عمل های زیبایی به شما کمک می کنند که صورتی لاغر و خوش فرم داشته باشید، ولی بسیاری از این عمل ها با عوارض های غیر قابل جبرانی همراه هستند. علاوه بر این گزارش ها حاکی از این است که بسیاری از زیباجویان دوران نقاهت طولانی همراه با درد را تجربه کرده اند. به همین خاطر پیشنهاد می دهیم به جای این که خود را به دست تیغ جراحان بسپارید از ماساژ کمک بگیرید.
برای لاغری با ماساژ گره های لنفاوی صورت خود را ماساژ دهید. به این طریق تورم صورتتان کاهش پیدا می کند. علاوه بر این با ماساژ بافت های صورت مقاوم شده و دیگر خبری از شل شدن پوست و چین و چروک نخواهد بود. قبل از شروع ماساژ از مرطوب کننده یا روغن هایی مانند بادام یا آرگان به پوست خود بزنید.
سپس با انگشت اشاره دو طرف پیشانی تا بالای شقیقه را به خوبی ماساژ دهید. بهتر است این کار را 15 مرتبه تکرار کنید. پس از آن از بالای شقیقه تا پایین فک را ماساژ دهید و این کار را با ماساژ گردن تا ترقوه خاتمه دهید. این تکنیک را نیز 15 مرتبه انجام دهید.
حال نوبت گونه ها است که به کمک حرکت های دورانی ماساژ داده شوند. این کار نیز باید برای 10 مرتبه تکرار شود که نتیجه بخش باشد. حال کف دست هایتان را روی گونه هایتان قرار دهید و آن ها را به سمت داخل و بینی فشار دهید. این حرکت را نیز برای 10 بار تکرار کنید. با آموزش ماساژ لاغری اندامی زیبا خواهید داشت.
آموزش ماساژ زانو
زانو درد در کمین تمامی افرادی است که فعالیت زیادی دارند یا هر روز مجبور هستند پله های زیادی را بالا و پایین کنند. برای درمان این مشکل رایج می توانید از تکنیک بلند کردن زانو کمک بگیرید. برای انجام این تکنیک می توانید از روغن های اکالیپتوس یا نعناع فلفلی کمک بگیرید. در هر حال برای انجام این ماساژ مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- از ماساژ گیرنده بخواهید که روی تشک به پشت دراز بکشد.
- سپس از او تقاضا کنید که زانویش را خم کند یا ساق پایش را روی ران شما قرار دهد.
- حال روغن اکالیپتوس یا نعناع را زیر زانوی ماساژگیرنده بریزید و به آرامی آن را حرکت دهید.
- پس از آن انگشت شست خود را زیر زانو و چهار انگشت دیگر را بالای آن قرار دهید و فشاری ملایم به بالا و پایین زانو او اعمال نمایید.
- در حالی که این ناحیه را به آرامی فشار می دهید، دست های خود را از کاسه زانو او دور کنید.
- این حرکات را به مدت 5 الی 10 دقیقه ادامه دهید و فشار را مطابق با میل ماساژ گیرنده اعمال کنید.
آموزش ماساژ سوئدی
ماساژ سوئدی یکی از تکنیک های معروفی است که طرفداران بسیاری دارد. البته تاثیر فوق العاده آن موجب محبوبیت بالایش شده است. این ماساژ در 5 مرحله انجام می شود که به شرح زیر هستند:
مرحله اول: بدن را گرم گنید
قبل از انجام هر کاری لازم است بدن ماساژ گیرنده گرم شود. برای این کار باید حرکات آهسته و نرمی انجام دهید. برای این کار در باتدا کف دست های خود را روی گردن فرد ماساژ گیرنده بگذارید و آن ها را به سمت پایین حرکت دهید. زمانی که به ناحیه کمر رسیدید، دست هایتان را به سمت پهلو ببرید و بار دیگر به سمت گردن پیش روید. توجه نمایید که تمامی حرکات مربوط به گرم کردن بدن باید به آهستگی و با ملایمت انجام شود.
مرحله دوم: به صورت دایره ای بافت های نرم را ورز دهید
حال از پایین کمر شروع کرده و به کمک کف دست و نوک انگشت های حرکات دایره ای و ریتمیک انجام دهید. این حرکات را به سمت بالای کمر پیش ببرید. بهتر است این تکنیک را در دو سمت ستون فقرات انجام دهید و برای رسیدن به نتیجه مطلوب آن را سه بار تکرار نمایید.
مرحله سوم: انجام تکنیک شماره 2 با فشار بیشتر + تلفیق تکنیک ها
پس از انجام مرحله دوم نوبت به تکرار آن می رسد، ولی در این مرحله باید تکنیک شماره دو را با فشار بیشتری اعمال نمایید. پس از آن تکنیک اول و دوم را با یکدیگر ترکیب و تلفیق نمایید. از پایین کمر شروع کرده و بدن را با ورز دادن گرم کنید.
مرحله چهارم: ماساژ با حرکات ضربه ای
در قدم بعدی لازم است حرکات ضربه ای مانند ساطوری، کوبیدن، سیلی زدن و چکشی را انجام دهید. از گردن تا کمر دست های خود را به صورت عمودی با ضربان ساطوریف سیلی زدن یا کوبیدن روی بدن ماساژگیرنده فرود آورید.
مرحله پنجم: بدن را سرد کنید
در انتهای ماساژ بدن خود را سرد کنید. برای سرد کردن بدن می توانید از تکنیک های بهره ببرید که در مرحله اول به طور کامل توضیح دادیم. بدین صورت پس از ماساژ احساس سبکی بیشتری خواهید داشت.
آموزش ماساژ دنبالچه
برای رفع درد در استخوان ناحیه دنبالچه لازم است بر نواحی اسپاسم عضلانی فشار وارد کنید. دقت داشته باشید که فشارها باید به صورت متمرکز و متناوب باشد. اگر احساس می کنید به فشار سنگین تری احتیاج دارید، از انگشت ها و آرنج خود کمک بگیرید. در ماساژ دنبالچه هر حرکت را باید به مدت ده الی سی ثانیه انجام دهید.
برای انجام ماساژ در وهله اول باید محل دقیق درد را پیدا کنید. برای این کار کافی است قسمت های مختلف دنبالچه را لمس نمایید. بدین طریق محل درد مشخص می شود. البته به این نکته دقت داشته باشید که قبل از ماساژ باید دست های خود را بشویید و از تمیزی ماساژ گیرنده اطمینان داشته باشید.
حال به کمک حوله محل درد را به خوبی گرم نمایید. همچنین برای گرم شدن دنبالچه می توانید از ماساژ گیرنده بخواهید که دوش گرم بگیرد. پس از آن پماد یا روغن ماساژ را روی دست های خود بمالید و ماساژ را آغاز کنید. این نکته را به خاطر داشته باشید که محل درد را باید به آرامی ماساژ دهید. پس از گذشت چند دقیقه می توانید فشار بیشتری اعمال نمایید.
آموزش ماساژ دنبالچه شامل حرکات دایره ای می شود. دست های خود را به صورت رفت و برگشتی، افقی و عمودی روی استخوان دنبالچه بگذارید و فشار اعمال کنید. در حین ماساژ و اعمال تکنیک های مختلف از ماساژ گیرنده بخواهید که به آرامی و به صورت عمیق نفش بکشید. لازم به توضیح است که تنفس صحیح در کاهش درد نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.
آموزش ماساژ برای رفع خستگی
اگر به دنبال آموزش ماساژ برای رفه خستگی هستید، این بخش مخصوص شما است. برای اعمال ماساژ کف دست های خود را در دو سمت ستون فقرات ماساژ گیرنده قرار دهید و آن ها را به سمت بالا حرکت دهید. سعی کنید که دست هایتان در حالت موازی نسبت به یکدیگر قرار داشته باشند.
هنگامی که به بالای کتف ها رسیدید، دست های خود را به سمت بیرون نسبت به سرشانه ها قرار دهید و پس از ان دوباره به طرف پایین ستون فقرات بروید. در واقع به گونه ای ماساژ را انجام دهید که گویی طرح قلب را بر پشت ماساژ گیرنده می کشید.
به قسمت پایین کمر برگشته و به کمک ورز دادن عضلات بزرگی که در دو سمت ستون فقرات قرار دارد را به خوبی ماساژ دهید. این مناطق عموماً با خستگی بسیاری همراه هستند. به همین خاطر با ماساژ این بخش احساس رضایت بخشی خواهید داشت.
تکنیک بعدی آموزش ماساژ خستگی فشار و رها کردن است. برای این کار به سمت کتف ها حرکت نمایید. این کار شامل فشار دادن محکم نوک انگشت ها به گوشه پوشت و رها کردن سریعش می شود. این تکنیک جز یکی از لذت بخش ترین تکنیک های رفع خستگی به شمار می آید.
زمانی که قسمت بالایی پشت را می خواهید ماساژ دهید، از ماساژ گیرنده بخواهید که آرنجش را خم کند. این کار موجب بیرون زدن تیغه های شانه او می شود. به کمک این حرکت دسترسی بهتری به عضله های اطراف تیغه های شانه از جمله عضله هایی دارید که تمایل بالایی به ماساژ و کشش دارند. حالا با انگشت شست یا هر یک از انگشت هایتان این ناحیه و اطراف آن را به طور مکرر فشار دهید و پس از آن رها کنید.
محصولات کاربردی برای ماساژ
همان طور که در ابتدای متن توضیح دادیم محصولات بسیاری وجود دارند که در انواع مختلف ماساژ استفاده می شوند. بسیاری از این محصولات در کیفیت ماساژ نیز تاثیر گذار هستند. به همین خاطر پیشنهاد می دهیم که در تهیه آن ها دقت کنید و نمونه های با کیفیتش را بخرید. فروشگاه زانیار با عرضه محصولات کاربردی ماساژ با کیفیت بالا و قیمتی مناسب درصدد آن است که امکان فعالیت در این زمینه را برای تمامی علاقه مندان ماساژ فراهم کند. از جمله محصولاتی که در این فروشگاه عرضه می شود، به شرح زیر هستند:
- چوب استیک فوت ماساژ
- جفت قلم ماساژ
- وردنه ماساژ
- ست ابزار تاکسن تراپی
- بالشتک
- ماساژور گواشا
- و …
برای اطلاع از قیمت و انواع این ابزار به فروشگاه ماساژ زانیار مراجعه نمایید.
آموزش ماساژ درمانی در منزل
آموزش ماساژ در منزل بسیار ساده است و به تخصص و ابزار خاصی نیاز ندارد. این ماساژ را می توانید هر روز صبح و بعد از ظهر انجام دهید. برای انجام این ماساژ ابتدا دست های خود را مشت کرده و به آرامی به دست، پا و بازوهای خود بکوبید. این کار را از باال به پایین انجام دهید و سپس آن را از پایین به بالا تکرار نمایید. این نکته را به خاطر داشته باشید که مشت و مال به بهبود جریان خون و آرام شدن حسگرهای عصبی کمک می کند.
دوره های آموزشی ماساژ برای شما
آموزشگاه ماساژ زانیار مفتخر است اعلام کند که دوره های متعددی را برای انواع مختلف ماساژ برگزار می کند. اگر قصد دارید به صورت حرفه ای وارد این حوزه شوید یا در منزل به صورت تخصصی ماساژها را برای خود و اعضای خانوادتان انجام دهید، می توانید در این دوره ها شرکت کنید. همان طور که در متن بالا توضیح دادیم این دوره ها به صورت حضوری و غیرحضوری برگزار می شود. از جمله دوره های ماساژ زانیار به شرح زیر هستند:
- آموزش کاربر ماساژ
- آموزش ماساژ همسر (ویژه متاهلین)
- آموزش ماساژ سوئدی
- آموزش ماساژ دیپ تی شو
- آموزش ماساژ صورت و زیبایی
- آموزش فوت ماساژ
- آموزش سنگ داغ
- آموزش ماساژ لاغری
- آموزش ماساژ یومی هو
- آموزش ماساژ نقطه فشاری
- آموزش رگ گیری
- آموزش تای ماساژ
- آموزش ماساژ تبتی
- آموزش ماساژ سرهندی
- آموزش ماساژ ورزشی
- آموزش ماساژ درمانی
- آموزش بادکش درمانی
- و …
کلام آخر
آموزش ماساژ نیاز به تخصص و مهارت دارد. به همین خاطر توصیه می کنیم اگر قصد دارید در این زمینه به تخصص برسید، تنها به آموزشگاه هایی مراجعه نمایید که زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور است و به صورت تخصصی انواع مختلف ماساژ را آموزش می دهد. در هر حال در متن بالا سعی کردیم به طور کامل انواع مختلف ماساژ را آموزش دهیم. امیدواریم که مطالب فوق مورد استفاده شما واقع شده باشند.
دیدگاهتان را بنویسید