چطور زانو را ماساژ دهیم + آموزش تصویری
زانو درد یکی از مشکلات رایجی به شمار می آید که بیشتر مردم با آن مواجه می شوند. این مشکل با افزایش سن بیشتر گریبان گیر افراد خواهد شد. ماساژ زانو یکی از موثرترین راه کارهایی به شمار می آید که به کاهش مشکلات و درد منجر می شود. شاید بپرسید چطور زانو را ماساژ دهیم که این مشکلات رفع شود؟
برای این که به پاسخ این سوال برسید، از شما دعوت می کنیم که ما را تا پایان این متن همراهی نمایید. چرا که در این مقاله قصد داریم به طور کامل به آموزش ماساژ زانو بپردازیم.
فهرست مطالب این مقاله :
- 1 چطور زانو را ماساژ دهیم؟
- 2 5 علامت زانو درد که باید بدانید
- 3 اولین تکنیک: بلند کردن زانو جهت کاهش درد
- 4 تکنیک دوم: اصطکاک زانو جهت کاهش درد
- 5 تکنیک سوم: فشرده سازی چهارگانه جهت کاهش درد
- 6 تکنیک چهارم: چطور زانو را ماساژ دهیم؟ معرفی تکنیک رفلکسولوژی
- 7 تکنیک پنجم: استفاده از ماساژور زانو برای تسکین درد
- 8 تکنیک ششم: ماساژ بافت عمیق روشی تخصصی برای درمان زانو درد
- 9
- 10 تکنیک هفتم: ماساژ شیاتسو واعمال فشار متمرکز و نقطه ای
- 11 8 فایده ماساژ برای زانو درد
- 12 ماساژ برای چه افرادی قدغن است؟
- 13 چطور زانو را ماساژ دهیم که علل زمینه ای آن رفع شود؟
- 14 کلام آخر
چطور زانو را ماساژ دهیم؟
برای درمان زانو درد با ماساژ نیاز است که تکنیک های آن را به خوبی بدانید و به درستی انجام دهید. شناخت نقاط ماشه ای از دیگر مواردی به شمار می آید که برای درمان و انجام ماساژ ضروری است.
نقاط ماشه ای گره های حساس و انقباضی محسوب می شوند که در بافت های عضلانی وجود دارند. این نقاط به دلیل فشار، تنش، جراحی، فعالیت زیاد یا آسیب به وجود می آیند. این نقاط ماشه ای موجب ایجاد درد در زانو می شوند.
علاوه بر آن ممکن است درد را به سایر نقاط بدن انتقال دهند. به عنوان مثال بسیاری از سردردها به خاطر گره های موجود در شانه یا گردن حس می شوند. 7 تکنیک اصلی وجود دارد که برای زانو درد مورد استفاده قرار می گیرد. این تکنیک ها به شرح زیر هستند:
- بلند کردن زانو
- اصطکاک زانو
- فشردهسازی چهارگانه
- ماساژ بافت عمیق
- ماساژ شیاتسو
- ماساژ رفلکسولوژی
- ماساژور زانو
در ادامه به معرفی کامل هر یک از این تکنیک ها خواهیم پرداخت.
5 علامت زانو درد که باید بدانید
قبل از این که بیاموزید چطور زانو را ماساژ دهیم، بهتر است با علائم این عارضه آشنا شوید. چرا که ممکن است مشکلات دیگر را با زانو درد اشتباه بگیرید. 5 علامت مهم وجود دارد که نشان دهنده زانو درد است. این علائم به شرح زیر هستند:
- شنیدن صدای تق تق در ناحیه زانو
- احسا درد در قسمت زانو
- احساس سبکی یا خالی کردن در زانو به هنگام حرکت
- گرفتگی و خشکی زانو
- احساس بی حالی و ضعف در زانو
اما چطور می توان به کمک ماساژ این درد را در مدت زمانی کوتاه برطرف کرد. برای آشنایی با این تکنیک ها قسمت بعدی را به طور کامل معرفی نمایید.
اولین تکنیک: بلند کردن زانو جهت کاهش درد
این تکنیک برای یافتن نقاط ماشه ای در پایین و بالا زانو معرفی شده است. البته به عنوان ماساژدهنده دقت کنید که در طول ماساژ عکس العمل ماساژگیرنده را در نظر داشته باشید. برای بهبود عملکرد خود می توانید از روغن های زیر استفاده کنید:
- نعناع فلفلی
- اکالیپتوس
پس از آن از ماساژگیرنده درخواست کنید که روی تشک به پشت دراز بکشد. بهتر است برای این ماساژ تشکی را انتخاب کنید که نیمه سخت یا سخت باشد. سپس از او بخواهید زانوهایش را به آرامی خم کند، در حالی که پاهایش روی تشک قرار دارد. حال کمی از روغن های نامبرده را با دستانتان روی زانوی مراجعه کننده بریزید.
روغن را به آرامی با دست هایتان به سمت بالا و پایین زانو بمالید. انگشت شست تان را زیر زانو و چهار انگشت دیگر را بالای آن قرار دهید. سعی کنید در آرامش کامل بالا و پایین کاسه زانوهایتان را فشار دهید.
در حالی که این تکنیک را اجرا می کنید، دستانتان را از کلاهک زانو فاصله دهید و دور نمایید. این تکنیک را به همین شکل ادامه دهید. میزان فشار باید با توجه به درد و خواسته ماساژگیرنده متغیر باشد. ماساژ هر زانو در حدود 5 تا 10 دقیقه زمان می برد.
تکنیک دوم: اصطکاک زانو جهت کاهش درد
دومین تکنیک پاسخ دیگری است به سوال چطور زانو را ماساژ دهیم. این تکنیک بیشتر روی نقاط ماشه ای تمرکز دارد که در نقاط کناری کلاهک زانو هستند. ماساژ زانو با روغن زیتون نیز ممکن است، ولی توصیه می کنیم این تکنیک را همانند تکنیک قبلی با روغن نعناع و اکالیپتوس انجام دهید. برای اجرای این ماساژ نیز باید از تشکی سخت یا نیمه سخت استفاده کنید.
از مراجعه کننده خود بخواهید روی تشک دراز بکشد، در حالی که پاهای خود را به صورت صاف دراز کرده است. در کنار پای ماساژگیرنده بنشینید یا دراز بکشید. حال با دستتانتان روغن را روی زانو بریزید و به خوبی آن را مالش دهید. این کار را در دو طرف کلاهک زانو انجام دهید.
انگشت شستتان را در کناره کلاهک زانو قرار داده و آن را فشار دهید. انگشت زانو را از بالا به پایین زانو بکشید و در تمام مدت فشار یکسانی را به آن اعمال نمایید. این ماساژ در حدود 5 الی 10 دقیقه زمان می برد. در طول ماساژ باید همین تکنیک را تکرار نمایید.
تکنیک سوم: فشرده سازی چهارگانه جهت کاهش درد
سومین پاسخ به سوال چطور زانو را ماساژ دهیم پیش روی شما قرار دارد. در تکنیک فشرده سازی چهارگانه جهت کاهش درد روی عضلات چهار سر ران تمرکز داشته که این عضلات در جلوی ران قرار دارد. ماساژ زانو با سرکه سیب در این تکنیک امکان پذیر است.
در این تکنیک نیز از مراجعه کننده خود بخواهید روی سطحی نیمه سخت تا سخت دراز بکشد. سپس پاهابش را به صورت صاف روی تشک دراز کند. بهتر است برای اعمال ماساژ در کنار باسن ماساژگیرنده بنشینید یا زانو بزنید.
این تکنیک با ورز دادن شروع می شود، برای ورز دادن ماهیچه ها و پوست را بین انگشت ها و شست تان قرار دهید، آن را بلند کنید و سپس به آرامی سر جایش قرار دهید. در واقع این کار به گونه ای انجام دهید که انگار نانی را ورز می دهید. عضلات چهارگانه را به صورت دایره ای ورز و ماساژ دهید. این کار را به مدت 5 الی 10 دقیقه برای هر یک از زانوها انجام دهید.
تکنیک چهارم: چطور زانو را ماساژ دهیم؟ معرفی تکنیک رفلکسولوژی
ایستادن برای مدت زمانی طولانی یکی از دلایلی به شمار می آید که موجب احساس درد در زانو می شود. مردم به خاطر موقعیت شغلی یا نوع زندگی شان ممکن است در طول روز به مدت زمان زیادی بایستند. این تکنیک بهترین گزینه برای درمان زانودردهایی به شمار می آید که به خاطر ایستادن طولانی مدت به وجود می آیند.
در این تکنیک باید روی مناطق رفلکسی تمرکز کنید که در دست و پا قرار دارد. با ماساژ و اعمال تحریک در این نقطه ها به ترشح اندورفین و تحریک سیستم عصبی می توانید کمک کنید. ترشح اندروفین نیز تنش های عضلاتی را متعادل می کند و دردها را تسکین می دهد.
تکنیک پنجم: استفاده از ماساژور زانو برای تسکین درد
ماساژورهای مختلفی برای زانو وجود دارند که برای کاهش درد در این ناحیه قابل استفاده هستند. میزان فشار و نوع اعمال آن در ماساژورها انواع مختلف و در درجه بندی های متنوعی وجود دارد. با این حال توصیه می کنیم که برای رفع مشکل زانو درد به ماساژدهنده های حرفه ای مراجعه نمایید. همچنین می توانید از تکنیک های معرفی شده در این متن کمک بگیرید و در منزل مشکل را رفع کنید.
تکنیک ششم: ماساژ بافت عمیق روشی تخصصی برای درمان زانو درد
چطور زانو را ماساژ دهیم که به طور تخصصی آن را درمان کنیم؟ اگر شما نیز با این سوال مواجه هستید، می توانید از تکنیک ماساژ بافت عمیق استفاده کنید. ماساژ بافت عمیق روشی تخصصی است که به شما در این زمینه کمک می کند. در این تکنیک می آموزید که به لایه های عمیق فشار وارد نمایید و به این طریق مشکل را به صورت تخصصی رفع کنید.
گره های عضلانی در عضله زانو وجود دارند که با عنوان چسبندگی عضلانی نیز شناخته می شوند. این گره ها عامل اصلی دردهایی هستند که در لایه های سطحی و حتی عمیق عضلات حس می شوند. در این تکنیک باید ضربه و اصطلاک به گره های عضلانی اعمال کنید.
تکنیک بافت عمیق روی عضلاتی تمرکز نمایید که تحت تنش و فشار بالایی هستند. در ماساژ بافت عمیق باید فشار بالایی را اعمال کنید؛ به همین خاطر اگر در طول ماساژ درد احساس کردید، نگران نشوید ولی بهتر ست درمانگر را در جریان قرار دهید. این تکنیک برای مشکلات زیر بسیار موثر شناخته شده است:
- درد مزمن زانو
- آرتریت
- تسکین علائم اسکرو
تکنیک هفتم: ماساژ شیاتسو واعمال فشار متمرکز و نقطه ای
ماساژ شیاتسو هفتمین تکنیکی به شمار می آید که پاسخی قاطع است برای سوال چطور زانو را ماساژ دهیم. در این تکنیک درمانگر باید نقاط مختلف بدن را به مدت زمان 2 الی 8 ثانیه ماساژ دهد. حتی در برخی از حرکات لازم است ماساژدهنده از آرنج و ساعد خود کمک بگیرد.
این نکته را به خاطر داشته باشید که اساس این ماساژ اعمال فشار نقطه ای و متمرکز در قسمتهای مختلف بدن برای چند ثانیه است. این ماساژ از ژاپن نشات گرفته که به بازیابی تعادل بدن کمک می کند؛ چرا که در این تکنیک نقاطی از بدن ماساژ می شوند که جریان انرژی را بهبود می دهند.
ماساژ شیاتسو برای افرادی مناسب است که آرتروز زانو دارند. به این نکته دقت کنید که روغن یا لوسیونی در تکنیک شیاتسو مورد استفاده قرار نمی گیرد. از این رو توصیه می کنیم که در طول این ماساژ از لباس های نخی و گشاد استفاده نمایید.
8 فایده ماساژ برای زانو درد
ماساژتراپی برای زانودرد روشی دیرینه است که قدمتی بسیاری طولانی دارد. این روش هیچ عارضه ای برای بدن ندارد و در مدت زمانی کوتاه می تواند مشکل را به صورت کامل برطرف کند. اما این ها تمام فواید ماساژ برای زانو درد به شمار نمی آیند. از شما دعوت می کنیم که اکنون متوجه شدید چطور زانو را ماساژ دهیم، با فواید آن نیز آشنا شوید. این فواید به شرح زیر هستند:
- درمان التهاب موجود در مفاصل
- کاهش خشکی مفاصل
- از بین بردن و بهبود درد زانو
- بهبود حرکت
- آرامش اعصاب
- کوتاه کردن دوران نقاهت پس از جراحی زانو
- افزایش جریان خون
- پاکسازی بدن از مواد زائد
ماساژ برای چه افرادی قدغن است؟
با وجود این که ماساژ روشی موثر برای درمان زانودرد به شمار می آید، ولی بسیاری از محققان و پزشکان توصیه می کنند که افراد زیر از انجام ماساژ اجتناب نمایند:
- اگر زخم باز در زانوی خود دارید.
- اگر با مشکل پارگی در بافت عضلاتتان دست و پنجه نرم می کنید.
- اگر تاندون شما دچار پارگی کامل است.
- اگر در زانوی خود سوختگی، سرمازدگی یا شکستگی استخوان دارید.
- اگر دچار بورسیت هستید.
- اگر به ترومبوز مبتلا شده اید.
- اگر رگ های مصنوعی در بدن خود دارید.
- اگر دچار عفونت های بافت نرم یا پوستی هستید.
- اگر تومور در ناحیه از بدنتان دارید.
- اگر با نقرس یا روماتیسم مفصلی دست و پنجه نرم می کنید.
- اگر از اختلالات خونریزی و هموفیلی رنج می برید.
چطور زانو را ماساژ دهیم که علل زمینه ای آن رفع شود؟
سبک زندگی امروزی موجب شده که بیشتر مردم با درد در زانو دست و پنجه نرم می کنند. با این وجود حرکات سنگین ورزشی، ضربه، تصادف و … می تواند مشکلات عمیقی به زانو وارد نماید. اگر به مراکز درمانی و ماساژی مراجعه کنید که به صورت صحیح ماساژ را انجام می دهد، می توانید مشکلات را به صورت عمقی برطرف نمایید. از جمله این مشکلات به شرح زیر هستند:
- پارگی مینیسک زانو
- آسیب های تاندون
- کیست بیکر
- پارگی رباط صلیبی قدامی
- بی ثباتی و کجی کشکک زانو
- زانوی دوندگان
البته این نکته را به خاطر داشته باشید که برای رفع مشکلات فوق به صورت خودسرانه زانوهایتان را ماساژ ندهید. توصیه می کنیم که این ماساژ را تنها در مراکز معتبر انجام دهید.
کلام آخر
در متن فوق سعی کردیم به معرفی سه تکنیک معروف و اصلی جهت درمان زانو درد بپردازیم. در واقع این سه تکنیک پاسخ ما در برابر این سوال است که چطور زانو را ماساژ دهیم. تمامی تکنیک های فوق را می توانید با یا بدون روغن انجام دهید.
همچنین امکان انجام هر سه تکنیک به صورت همزمان وجود دارد. ماساژ زانو درمان گره هایی است که به دلایل مختلفی می تواند در عضلات زانو ایجاد شود. با وجود این که در متن فوق به صورت کامل نحوه ماساژ زانو را معرفی کردیم، پیشنهاد می دهیم که آن را به صورت رسمی بیاموزید.
موسسه فنیحرفهای زانیار به صورت رسمی این ماساژ را آموزش می دهد. لازم به توضیح است که این موسسه زیر نظر سازمان فنی حرفه ای قرار دارد که مدرکی معتبر به دانشجویان خود اعطا می کند. کلاس های موسسه زانیار به صورت حضوری و غیرحضوری برگزار می شوند. برای اطلاع از دوره های مختلف این موسسه و هزینه آن ها با شماره های ثبت شده در سایت در واتساپ پیام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید