آموزش ماساژ کف پا

ماساژ کف پا پس از ساعت ها ایستادن، انجام ورزش سنگین یا فعالیت های روزانه مانند آبی روی آتش می ماند. از قدیم گفته اند که پا قلب دوم انسان است و وای بر روزی که این قلب دوم دچار مشکل یا عارضه ای شود. آن وقت است که تمامی خوشی ها به ناخوشی تبدیل می شود و انجام فعالیت های پیش پا افتاده سخت خواهد شد، اما جای هیچ نگرانی وجود ندارد. ما در این متن در خدمت شما هستیم که ماساژ کف پا را به شما آموزش دهیم. این ماساژ مشکلات متعدد پا را به صورت ریشه ای درمان می کند. در حالی که هیج عارضه ای برای آن به همراه نخواهد داشت. پس از شما خواهش می کنیم برای حفظ سلامتی خود ما را تا پایان این متن همراهی نمایید.
فواید ماساژ کف پا
پا عضو حساس و بسیار مهم در بدن انسان است. با فشار دادن و ماساژ نقاط مختلف این عضو می توان بسیاری از بیماری ها را تشخیص داد. علاوه بر آن به بهبود مشکلات مربوط به سلامتی بدن کمک زیادی نمود. در این میان کف پا از اهمیت بیشتری برخوردار است. ماساژ کف پا فواید و مزایای زیادی دارد. در ادامه به طور مفصل به بررسی این مزایا خواهیم پرداخت.
پیشگیری از آسیب
رگ به رگ شدن از مشکلات شایعی است که می تواند برای هر شخصی اتفاق بیفتد. پیچ خوردگی پا حین راه رفتن و حتی گرفتگی عضلات باعث بروز درد می شوند. این مشکلات زندگی روزانه را مختل می کنند. برای پیشگیری از آسیب دیدن نقاط مختلف پا می توان به ماساژ کف پا روی آورد. این ماساژ با تقویت عضلات پا احتمال آسیب را به حداقل می رساند. در صورتی که پا به دلایل مختلف آسیب ببیند، به علت قوی بودن عضلات پا با ماساژ شدت درد و آسیب دیدگی پایین خواهد بود.
کمک به جریان خون
ماساژ کف پا جریان خون را بهبود می بخشد. این ماساژ برای افرادی که مدت زیادی پشت میز می نشینند به شدت توصیه می شود. افراد مسن و کم تحرک نیز می توانند با ماساژ عملکرد بدن خود را بهبود بخشند. ماساژ قسمت کف پا همچنین می تواند از بالا رفتن فشار خون جلوگیری کند. برای رسیدن به این هدف هر شب ۱۰ دقیقه کف پاهایتان را ماساژ دهید.
کاهش درد
درد یکی از مشکلات رایجی است که باعث می شود به سراغ ماساژ بروید. ماساژ کف پا فقط برای کاهش درد پا نیست. جالب است بدانید درد قسمت های مختلف بدن را می توان با این روش درمانی بهبود داد. برای نمونه ماساژ قسمت های مخصوصی از کف پا به کاهش سردرد کمک می کند. ذکر این نکته نیز ضروری است که ماساژ حتی می تواند عملکرد بهتری نسبت به داروها داشته باشد.
خار پاشنه یکی از بیماری های مربوط به پا است. درد و التهاب کف پا از علائم این بیماری به حساب می آیند. نه تنها خار پاشنه بلکه مشکلاتی چون صافی کف پا یا قوس بیش از حد آن به بروز درد منجر می شوند. ماساژ اصولی می تواند درد ناشی از این معضلات را به شدت کاهش دهد. گاهی نیز پزشک ماساژ را به عنوان روش درمانی معرفی می کند.
ماساژ دادن کف پا به طور غیر مستقیم کمرد درد را نیز بهبود می بخشد. این روش درمانی برای نوزادان مناسب است. تغییرات خلق و خوی نوزاد می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد. ماساژ دادن کف پا آرامش بخش است و بی قراری نوزاد شما را به شدت کاهش می دهد.
کاهش استرس
در زندگی مدرن امروزی با تنش های زیادی روبرو هستیم. اگر این تنش های عصبی کنترل نشوند، می توانند تاثیر منفی زیادی بر سلامت بدن و زندگی روزمره داشته باشند. یکی از روش های کنترل استرس ماساژدرمانی است. ماساژ کف پا روی پایه های عصبی تاثیر می گذارد. به همین دلیل آرامش را افزایش داده و اضطراب را از میان بر می دارد. ماساژ این قسمت از پا با تاثیرات هورمونی، افسردگی را نیز بهبود می بخشد. این روش درمانی میزان ترشح هورمون کورتیزول را کاهش می دهد. از سوی دیگر با این ماساژ ترشح هورمون های سروتونین و دوپامین افزایش می یابد. از این رو این ماساژ به بهبود افسردگی کمک زیادی می کند.
بهبود مشکلات قاعدگی و یائسگی
قاعدگی و یائسگی مشکلات زیادی را با خود به همراه می آورند. برای رهایی از این مشکلات می توان کف پا را ماساژ داد. ماساژ قبل از خواب تغییرات خلق و خوی ناشی از قاعدگی و یائسگی را کنترل می کند. علاوه بر آن درد را کاهش می دهد و اضطراب را از میان برمی دارد.
بهبود ورم
ورم پا ناشی از تجمع مایع اضافی در حفره های بدن است. زنان باردار بیشترین طعمه های این عارضه به شمار می آیند. تورم پا می تواند به دلیل ابتلا به بیماری خاصی چون واریس نیز باشد. در این بیماری خون در رگ ها جمع می شود و پا ورم می کند. با ماساژ دادن کف پا می توان واریس را نیز از میان برداشت.
کاهش گرفتگی سینوس
گرفتگی سینوس تاثیر منفی بر عمل دم و بازدم دارد. آسم و آلرژی نیز می توانند فرآیند نفس کشیدن را مختل کنند. اختلال در تنفس بر زندگی روزانه تاثیر منفی می گذارد. برای پیشگیری از این معضل هر شب قبل از خواب کف پایتان را ماساژ دهید. این کار باعث بهبود دم و بازدم می شود.
بهبود عملکرد کبد
کبد عضو بسیار حساسی است که وظیفه دفع سموم و مواد زائد را به عهده دارد. اختلال کبد می تواند بسیار خطرناک باشد. برای پیشگیری از آسیب دیدن کبد بهتر است به ماساژ کف پا روی بیاورید. با ماساژ شبانه کف پا قادر هستید آنزیم های کبدی را تنظیم کنید.
بهبود دیابت
نوروپاتی از مشکلاتی است که افراد دیابتی با آن مواجه می شوند. این مشکل زمانی اتفاق می افتد که گردش خون به خوبی انجام نگیرد. در این صورت مواد مغذی به اندازه کافی به اندام های مختلف بدن نمی رسد. قسمت هایی که اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت نکنند، علائم زیر را دارند:
- سوزش
- سوزن سوزن شدن
- بی حسی
- از بین رفتن عضو
نوروپاتی می تواند به از بین رفتن اعضای مهمی چون دست و پا منجر شود. ماساژ کف پا جریان خون را بهبود می دهد. با انجام این کار از بروز نوروپاتی جلوگیری می کند. به همین دلیل این ماساژ به شدت برای افراد مبتلا به دیابت توصیه می گردد.
ماساژ کف پا برای درمان سیاتیک
سفت بودن عضلات پایین کمر باعث وارد نمودن فشار بر اعصاب سیاتیک می شود. درد ناشی از سیاتیک می تواند کمر و حتی پاها را درگیر کند. ماساژ کف پا با شل نمودن گره ها عضلات را تسکین می دهد. این کار فشار وارده بر اعصاب را به طرز قابل توجهی کم می کند. از این رو درد را کاهش می دهد. برای درمان سیاتیک می توان از تکنیک های مختلف ماساژ استفاده نمود. البته انجام این کار بهتر است توسط درمانگر حرفه ای صورت گیرد که آسیبی به عصب وارد نشود.
ماساژ پا برای قلب
ماساژ کف پا فشار خون را بهبود می بخشد. علاوه بر آن گردش خون را نیز بهتر می کند. این ماساژ تاثیر قابل قبولی در پیشگیری از بیماری های قلب و عروق دارد. افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی هستند می توانند با ماساژ دادن کف پا قبل از خواب مشکلات خود را بهبود بخشند.
ماساژ کف پا در منزل
اگر دوست دارید از مزایای بی شمار این نوع ماساژ بهره مند شوید، در طی چند مرحله ساده در خانه آن را انجام دهید. برای تجربه ماساژی موفق باید نقاط حساس کف پا را به خوبی بشناسید. برای این کار مراحل زیر را طی کنید.
مرحله اول: آماده سازی
بهداشت در ماساژ درمانی اهمیت زیادی دارد. قبل از آغاز هر کاری دستان خود را با آب و مواد شوینده بشویید. در مرحله آماده سازی ماساژ لگن آب گرم فراهم کنید. مچ پایتان را به مدت بیست الی سی دقیقه در آن بگذارید. برای تاثیرگذاری بهتر قادر هستید گیاهانی چون اسطوخودوس را به آب اضافه کنید.
مرحله دو: روغن مالی
مرحله دوم روغن مالی است. ماساژ کف پا با روغن عملکرد و وضعیت بدن را به خوبی بهبود می بخشد. قبل از شروع به مالیدن روغن لازم است پاهای خود را خشک کنید. برای این کار بهتر است از حوله استفاده نمایید. روغنی مناسب را انتخاب کنید و هر دو پا را به خوبی به روغن آغشته نمایید. از روغن های زیر در ماساژ دادن قسمت کف پا می توانید استفاده نمایید:
- روغن سیاه دانه
- روغن بادام
- روغن زیتون
- روغن کنجد
- روغن بنفشه
مرحله سه: نرمش
قبل از آغاز ماساژ درمانی برای آماده کردن کف پا آن را به آرامی و با ملایمت نرمش دهید. پاشنه پا را با یکی از دست های خود محکم بگیرید. قوزک پا را با دست دیگر خود نگه دارید. نرمش مفصل را با حرکات دورانی به انجام برسانید.
مرحله چهار: ماساژ
برای انجام ماساژ کف پا با انگشتان دست به پای خود ضربه بزنید. از ضربات متوالی استفاده کنید. شدت ضربات متوسط باشد. ماساژ را از انگشتان پا آغاز نمایید و تا مچ پا حرکات را تکرار کنید. کف پا را با شست دست و سایر قسمت های پا را با انگشتان دیگر خود ماساژ دهید. به سراغ انگشتان پا بروید. پیشنهاد می کنیم که از انگشت کوچک ماساژ را آغاز نمایید. به سمت انگشت شست پیش بروید و تک تک انگشتان را به طور جداگانه ماساژ دهید. ماساژ فضای میان انگشتان پا را فراموش نکنید. در پایان کار با استفاده از انگشتان شست دست کف پا را ماساژ دهید. دقت کنید که شدت فشار ملایم و متوسط باید باشد. بهتر است از حرکات دورانی استفاده کنید.
5 نقطه کلیدی در ماساژ کف پا
برای انجام ماساژ به روش اصولی لازم است با نقاط کلیدی در کف پا آشنا شوید. شناخت بهتر این نقاط به شما کمک می کند که ماساژ بهتری را تجربه کنید. در ادامه به طور مفصل با این نقاط مهم و حساس آشنا خواهید شد.
نقطه اول و کلیدی ماساژ پا که نمی شناسید
انگشت شست به نقطه اول مربوط است. با ماساژ نقاط منطقه اول می توانید تاثیر مثبتی بر اندام های متقارن بگذارید. ماساژ قسمت های میانی پا اشتها را کاهش می دهد. به همین دلیل برای لاغر شدن بسیار مناسب است. فشار آوردن بر انگشتان پا می تواند سر درد را از میان ببرد. با ماساژ قسمت های پایانی شست و همچنین انگشتان دوم و سوم می توان سردرد ناشی از چشم درد و گردن درد را کاهش داد.
نقطه دوم برای درمان بسیاری از مشکلات
با ماساژ دادن قسمت های زیر شست پا می توان استرس را به طرز شگفت انگیزی کاهش داد. عملکرد غده تیروئید نیز با ماساژ نقاط مربوط به منطقه دوم بهبود پیدا می کند. این نقاط در فاصله میان انگشتان و بخش میانی کف پا قرار دارند.
نقطه سوم؛ درمان به کمک پایانه های عصبی
ماساژ بخش میانی کف پا در کاهش اضطراب تاثیر فوق العاده ای دارد. در این بخش پایانه های عصبی فراوانی یافت می شوند. اگر می خواهید استرس خود را رفع کنید، شبکه خورشیدی کف پا را به خوبی ماساژ دهید. با ماساژ گودی کف پا می توانید خوابی آسوده را تجربه نمایید. همچنین ماساژ این نقاط در بهبود تنفس بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
نقطه چهارم
نقاط چهارم بالای پاشنه جای دارند. ماساژ این نقاط تاثیر قابل توجهی در دفع سموم خواهد گذاشت. ماساژ کف پا در این نقاط می تواند سیستم دفع را فعال نماید. با ماساژ منظم لبه داخلی بالای پاشنه می توانید عملکرد مثانه را بهبود بخشید.
نقطه پنجم
منطقه پنجم مربوط به پاشنه پا است. ماساژ این نقاط دردهای مربوط به پاشنه را رفع می کند. خار پاشنه را نیز می توان با ماساژ پاشنه بهبود بخشید. ماساژ قسمت میانی پاشنه پا برای بهبود خواب و رفع بی خوابی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
بادکش کف پا
برای بهبود وضعیت و شرایط پا می توان در کنار ماساژ به بادکش اقدام نمود. انجام بادکش نیاز به تخصص دارد. بادکش با کاهش سفتی درد پا را کاهش می دهد. جریان خون با این روش درمانی بهبود می بخشد. به همین علت اکسیژن رسانی به بافت ها بهتر می شود. برای بادکش پا از لوسیون های مخصوصی استفاده می گردد. فنجان های بادکش به صورت افقی یا عمودی در محل درد قرار می گیرند. فنجان ها نباید بیش از یک تا دو دقیقه بر محل درد بمانند.
9 تکنیک ماساژ کف پا؛ راحت و ساده
در متن بالا سعی کردیم به طور کامل به معرفی فواید و روش های ماساژ کف پا در منزل بپردازیم. اما تمامی ماساژهای کف پا به موارد فوق محدود نمی شود. در ادامه سعی داریم به معرفی 9 تکنیک ساده ای بپردازیم که به راحتی می توانید در منزل از آن ها استفاده کنید.
تکنیک اول: پیچ دادن کف پا و گرم کردن آن ها
اولین تکنیک ماساژ کف پا گرم کردن آن است. برای استفاده از این تکنیک مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- در ابتدا کف دست هایتان را در دو طرف پاهای خود بگذارید.
- سپس به آرامی سمت راست پا را به جلو و سمت چپ را به عقب فشار دهید.
- پس از آن این حرکت را با پاهای برعکس اجرا نمایید.
- این حرکت چرخشی را چندین بار تکرار کنید.
دقت داشته باشید که تکنیک اول ماساژ کف پا که حرکت چرخشی است باید به صورت ملایم انجام شود. در این صورت به گرم کردن پاهای شما منجر می شود. پس آن تکنیک شماره بعدی را انجام دهید.
تکنیک دوم: مالیدن قوس پا
این تکنیک برای ماساژ قسمت زیرین پا کاربرد دارد. برای انجام این تکنیک لازم است بالای پا را به کمک یک دست بگیرید. سپس با انگشت های دست دیگرتان طول قوس را به خوبی مالش دهید. این کار را به طور مکرر از قسمت پاشنه تا نزدیک انگشت های پایتان تکرار نمایید.
تکنیک سوم: خم کردن انگشت های پا
خم کردن انگشت های در انعطاف پذیری آن تاثیر بسیاری دارد. برای انجام این تکنیک می توانید پاشنه پایتان را با یکی از دست هایتان بگیرید. سپس تمامی انگشت های پا را به طور همزمان با دست هایتان به سمت جلو و عقب حرکت دهید. این تکنیک را به صورت مکرر انجام داده و در طول آن فشار را به آهستگی افزایش دهید. انگشت های پا را تا حد امکان خم نمایید.
تکنیک چهارم: فشار دادن پاشنه پا
آموزش ماساژ کف پا به کمک فشار دادن پاشنه وجود دارد. این روش منجر به کاهش میزان تنش در قسمت های پا خواهد شد. برای انجام این تکنیک لازم است پشت پایتان را با یکی از دست هایتان نگه دارید. پس از آن پاشنه پایتان را به صورت مکرر فشار دهید و پس از آن رها کنید.
تکنیک پنجم: ماساژ با مشت
برای اجرای این تکنیک در ابتدای پشت پایتان را با یکی از دست هایتان نگه دارید. سپس از به کمک مشت یا بند انگشت هایتان کف پا را به کمک فشاری متوسط ورز دهید. برای رسیدن به نتایج بهتر است تکنیک شماره 5 را ب طور مکرر انجام دهید. مشت خود را از قسمت انگشت ها تا پاشنه به آرامی بکشید.
تکنیک ششم: ماساژ با انگشت شست
برای اجرای این تکنیک انگشت شست خود را جهت نوازش هر قسمت روی آن بگذارید و فشار متوسطی اعمال کنید. این حرکت را در قسمت پاشنه و قوس پا تکرار نمایید. توصیه می کنیم که تکنیک ششم را تا زمانی ادامه دهید که از آن احساس لذت می کنید.
تکنیک هفتم: نقاط فشار
برای استفاده از تکنیک نقاط فشار کافی است از دست خود برای نگه داشتن بالای پا بهره بگیرید. سپس با انگشت های شست دست دیگرتان قسمت بالای پا را فشار دهید و به طور مکرر رها کنید. پس از آن به آهستگی دست هایتان را به سمت پایین حرکت داده و این تکنیک را تکرار نمایید. تا رسیدن به آرامش فشار دادن و رها کردن قسمت پشت پاشنه پا را انجام دهید.
تکنیک هشتم: ماساژ آشیل
با آموزش ماساژ کف پا می توانید فشار ئارد شده بر تاندون آشیل را کاهش دهید. برای انجام این تکنیک لازم است در ابتدا تاندون آشیل خود را دو انگشت اشاره و شست بگیرید. سپس انگشت هایتان را با نوازش به سمت پاشنه پایتان حرکت داده و این کار را برای رسیدن به نتیجه چندین بار تکرار کنید.
تکنیک نهم: ضربات پایانی
برای پایان دادن به ماساژ کف پا لازم است کف دست هایتان را در دو سمت پای خود بگذارید. سپس به آرامی سمت راست پای خود را به سمت جلو و سمت چپ را به سمت عقب بکشید و فشار دهید. این حرکت را در جهت عکس نیز انجام داده که به نتیجه مناسبی برسید. دقت نمایید که با هر بار حرکت باید فشار کم شود.
کلام آخر
ماساژ کف پا می تواند تاثیر مثبت و قابل قبولی بر زندگی روزانه شما بگذارد. در این مقاله به شما یاد دادیم که چگونه به طور اصولی کف پا را ماساژ دهید. با نقاط کلیدی در این ماساژ نیز آشنا شدید. برای بهبود وضعیت ماساژ می توانید از روغن های ذکر شده در این مقاله استفاده نمایید. موسسه زانیار صالحی منبعی معتبر برای یادگیری انواع ماساژ است. اگر دوست دارید با تکنیک های مختلف و روز ماساژ آشنا شوید، نگاهی به سایر صفحات سایت بیندازید. همچنین شما قادر هستید با خرید دوره های غیرحضوری یا شرکت در دوره های حضوری صفر تا صد ماساژ را یاد بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید