فواید ماساژ برای اعصاب
ماساژ از روزگاران قدیم تاکنون به عنوان روش درمانی توسط جامعه علم پزشکی توصیه شده است. ماساژ درمانی بر اعصاب و عملکرد کلی بدن تاثیر مستقیم دارد. اگر با مشکلات عصبی چون استرس و افسردگی روبرو هستید، حتما تا پایان این مقاله همراه ما باشید. در ادامه به بررسی فواید ماساژ برای اعصاب و همچنین نحوه انجام آن خواهیم پرداخت. علاوه بر آن بهترین ماساژ برای آرامش اعصاب را معرفی خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات بیش تر تا پایان مقاله ما را همراهی نمایید.
فهرست مطالب این مقاله :
- 1 فواید ماساژ برای اعصاب
- 2 تسکین درد
- 3 ماساژ درمانی برای آرامش اعصاب
- 4 ماساژ برای کاهش استرس
- 5 بهبود ترشح دوپامین
- 6 بهبود خواب
- 7 بهبود عملکرد قلب
- 8 ماساژ کف پا برای اعصاب
- 9 بهترین ماساژ برای اعصاب
- 10 ماساژ بافت عمیق
- 11 ماساژ سوئدی
- 12 ماساژ سنگ داغ
- 13 ماساژ میوفاشیال
- 14 ماساژ با صندلی مخصوص
- 15 آموزش ماساژ برای ضعف اعصاب
- 16 قدم اول – ماساژ شانه ها
- 17 قدم دوم – ماساژ سر
- 18 قدم سوم – ماساژ پا
- 19 قدم چهارم – ماساژ دست
- 20 قدم پنجم – ماساژ صورت
- 21 کلام آخر
فواید ماساژ برای اعصاب
بسیاری از بیماری هایی که با آن ها دسته و پنجه نرم می کنید منشا عصبی دارند. به منظور بهبود درد و رهایی از این مشکلات می توانید به سراغ ماساژ درمانی بروید. در ادامه به بررسی تمام مزایا و فواید ماساژ برای اعصاب خواهیم پرداخت.
تسکین درد
اندروفین هورمونی است که در تسکین درد و همچنین کاهش التهاب بدن کمک زیادی می کند. این هورمون نشاط آور بوده و روند درمان را تسریع می بخشد. یکی از مهم ترین مزایای ماساژ برای اعصاب افزایش ترشح هورمون اندروفین است. از طریق ماساژ درمانی می توان عضلات را تحریک کرده و تولید این هورمون را بهبود داد. برای تسکین درد با استفاده از ماساژ درمانی می توانید از ابزارهای مخصوص ماساژ استفاده نمایید. از جمله این تجهیزات و ابزارها عبارت هستند از:
- صندلی ماساژ
- ماساژور تفنگی
- ماساژور لرزشی
- ماساژورهای مخصوص پا
- ماساژور های مخصوص سر
- ماساژور برقی یا دستی
ماساژ درمانی برای آرامش اعصاب
یکی از فواید ماساژ برای اعصاب بهبود ترشح هورمون سروتونین است. این هورمون تاثیر زیادی بر خلق و خوی ما دارد. کمبود سروتونین به افسردگی یا اختلالات فکری منجر می شود. ماساژ درمانی سطح تولید این هورمون در بدن را افزایش داده و به آرامش اعصاب کمک زیادی می کند.
ماساژ برای کاهش استرس
یکی از مهم ترین هورمون هایی که در افزایش استرس تاثیر بسزایی دارد کورتیزول نام دارد. این هورمون با نام هورمون خشم نیز شناخته می شود.
در صورت روبرو شدن با تنش های عصبی یا حتی خطر کورتیزول آزاد می گردد. در نتیجه فرد دچار استرس می شود. استرس می تواند تاثیر منفی و بسیار بدی را بر زندگی داشته باشد.
به طوری که عملکرد روزانه افراد را مختل کند. از جمله تاثیرات تنش های عصبی می توان به اختلالات خواب و حتی پرخاشگری اشاره نمود.یکی از فواید ماساژ برای اعصاب کمک به رفع استرس است.
ماساژ به اندازه زیادی می تواند اضطراب را از میان ببرد. به همین علت این ماساژ به شدت به افرادی توصیه می شود که با افسردگی یا اضطراب دست و پنجه نرم می کنند. ماساژ درمانی از طریق کاهش هورمون کورتیزول به رفع استرس منجر می شود.
بهبود ترشح دوپامین
دوپامین به عنوان هورمون شادی آور نیز شناخته می شود. کاهش یا افزایش این هورمون تاثیر مستقیم بر روحیه افراد می گذارد. یکی از روش های بهبود ترشح هورمون دوپامین ماساژ درمانی است. ماساژ در کنار ورزش و مدیتیشن می تواند
تولید این هورمون را از طریق بهبود گردش خون در بدن افزایش دهد. از این رو ماساژ در درمان اختلالات روانی چون افسردگی تاثیر مثبتی می گذارد.
بهبود خواب
یکی از فواید ماساژ برای اعصاب کمک به بهبود خواب است. اگر با اختلالات خواب مواجه هستید، حتما ماساژ درمانی را امتحان کنید. کاهش ساعات خواب یا حتی افزایش آن ها می تواند تاثیر بدی بر زندگی روزمره افراد بگذارد.
ماساژ درمانی گردش خون را بهبود می بخشد. در نتیجه مواد مغذی و مورد نیاز ماهیچه ها و عضلات به آسانی تامین می شود. با تامین مواد مورد نیاز می توان به اندازه قابل توجهی از بروز سردردهای میگرنی و عصبی جلوگیری نمود. شما می توانید اختلالات خواب خود را تنها با ماساژ درمانی ساده حل کنید.
بهبود عملکرد قلب
فشارها و تنش های عصبی بر قوای جسمی تاثیرگذار هستند. ازدیاد این تنش ها باعث ضعف عملکرد قلب می شود. ماساژ درمانی با کاهش اضطراب به طور غیرمستقیم در بهبود سلامت قلب تاثیر می گذارد.
همان طور که می دانید بالا رفتن تنش های عصبی باعث ضعیف شدن مویرگ های قلبی می شود. ماساژ با کاهش استرس می تواند از آسیب دیدن قلب جلوگیری کند.
ماساژ کف پا برای اعصاب
به طور روزانه ساعات زیادی در طول روز از عضو مهمی چون پا استفاده می کنیم. پیاده روی های روزانه یا ایستادن های طولانی فشار زیادی را روی پا وارد خواهد کرد. ماساژ کف پا مزایای زیادی دارد. انجام این کار نه تنها درد و خستگی پا را کم می کند بلکه باعث افزایش آرامش افراد می شود. جامعه پزشکی از دیرباز بر اهمیت ماساژ کف پا تاکید کرده است. نقاط مختلف پای انسان با بخش های دیگر بدن مرتبط هستند. به طوری که با ماساژ هر قسمت می توان به طور غیرمستقیم بر عضلات، اندام ها و اعضای دیگر بدن تاثیر گذاشت.
با ماساژ کف پا عضلات و ماهیچه های خود را تقویت کنید. در صورتی که بخاطر پیاده روی های طولانی یا دلایل دیگر پا درد دارید، می توانید برای بهبود درد به ماساژ درمانی روی بیاورید. ماساژ همچنین با تقویت عضلات از آسیب دیدگی پاها پیشگیری می کند. یکی دیگر از فواید ماساژ کف پا بهبود جریان خون است. به همین علت اگر فرد مسنی هستید یا فعالیت بدنی کمی دارید، حتماً به طور روزانه کف پای خود را ماساژ دهید. با انجام روزانه ده دقیقه ماساژ کف پا فشار خون خود را تعدیل بخشید و از بالا رفتن آن جلوگیری نمایید.
ماساژ کف پا همچنین به طور غیرمستقیم در بهبود سردرد تاثیر می گذارد. در صورتی که با مشکلاتی نظیر خار پاشنه یا صافی کف پا روبرو هستید، می توانید به کمک ماساژ درد خود را تسکین داده و بهبودی کامل را به دست آورید. ماساژ این عضو مهم بدن به شدت برای بانوان توصیه می شود. ماساژ درمانی بر علائم قاعدگی و تغییرات خلق و خو تاثیر مثبت می گذارد. بنابراین قبل از شروع قاعدگی حتما پای خود را هر شب ماساژ دهید.
بهترین ماساژ برای اعصاب
پس از بررسی فواید ماساژ برای اعصاب لازم است با انواع ماساژ آشنا شوید. در این بخش به معرفی بهترین ماساژها برای اعصاب می پردازیم. با توجه به دستور پزشک و شرایط فیزیکی خود می توانید هر یک از این ماساژ ها را امتحان کنید. دقت داشته باشید که ماساژ باید توسط فردی مجرب و حرفه ای انجام شود که آسیبی به بدن وارد نگردد.
ماساژ بافت عمیق
در ماساژ بافت عمیق باید ضربات آهسته اما عمقی به عضلات و بافت ها شود که آن ها از تنش رها شوند. در این نوع ماساژ از انگشتان به عنوان ابزار فشار استفاده می شود.
این نکته را به خاطر داشته باشید که این ماساژ به فشار بیشتری نسبت به نوع سئودی نیاز دارد. در واقع فشار بیشتری را باید در این ماساژ به بدن اعمال کرد. ماساژ بافت عمیق برای حل معضلات زیر بسیار مناسب است:
- بهبود تنش های عصبی
- رفع مشکلات مربوط به اعصاب
- بهبود و تسکین درد عضلانی
یکی از نکات مهمی که در انجام این ماساژ باید به آن دقت شود مسئله درد حین ماساژ است. همان طور که اشاره کردیم در این ماساژ فشار وارد شده بر عضلات عمیق خواهد بود. با این حال ماساژ اصولی بدون احساس درد انجام می گیرد. به عبارت دیگر اگر در طول ماساژ احساس درد داشتید، حتما به فرد ماساژدهنده اطلاع دهید.
ماساژ سوئدی
در ماساژ سوئدی فشار را با ورز دادن اعمال می کنند. به عبارت دیگر نیاز به وارد کردن فشار زیادی نیست. در این نوع ماساژ با استفاده از حرکات جریانی گردش خون بهبود پیدا می کند و عضلات تحریک می شوند.
یکی از فواید ماساژ برای اعصاب رهایی از استرس و کسب آرامش است. ماساژ سوئدی به دلیل ملایم بودن حرکات به شدت آرامش بخش محسوب می شود. این ماساژ به افرادی که تابحال تجربه ماساژ نداشته اند به شدت توصیه می گردد. این ماساژ با استفاده از تکنیک های زیر قابل انجام است:
- ورز دادن
- ضربان ملایم در جهت قلب
- حرکات دایره ای
- ضربه
- لرزش
ماساژ سنگ داغ
ماساژ سنگ داغ یکی از بهترین نوع ماساژها برای اعصاب محسوب می شود. همان طور که از نام آن مشخص است در این ماساژ از سنگ داغ استفاده می گردد. ماساژگر سنگ ها را در بخش های مختلف بدن قرار می دهد.
گاهی نیز تنها با استفاده از یک سنگ و ترکیب این ماساژ با نوع سوئدی ماساژ انجام می شود. استفاده از سنگ های سرد نیز روشی معمول به حساب می آید. این ماساژ به شدت آرامش بخش است. از سویی دیگر درد را به خوبی تسکین می دهد.
ماساژ میوفاشیال
در ماساژ میوفاشیال با کاهش سفتی عضلات درد تسکین پیدا می کند. در این نوع ماساژ فشار متمرکزی روی تریگر پوینت ها وارد می شود. علاوه بر آن با ترکیب تکنیک کشش، سفتی عضلات و در نتیجه درد کاهش پیدا می کند.
ماساژ با صندلی مخصوص
همان طور که قبلاً ذکر شد فواید ماساژ برای اعصاب بسیار زیاد است. با این حال گاهی به دلیل مشغله کاری یا مشکل مالی قادر نیستید به متخصص مربوطه مراجعه نمایید.
در این شرایط می توان با تهیه صندلی ماساژ احساس آرامش را به دست آورد و از مزایای ماساژ بهره برد. این صندلی ها انواع مختلفی دارند. از جمله:
- دو بعدی
- سه بعدی
- چهار بعدی
هر یک از این تجهیزات عملکرد مشخصی دارند. صندلی های ماساژ می توانند بر جسم و روان ما تاثیر مثبت بگذارند. این تجهیزات پیشرفته به صورت اتوماتیک عمل می کنند و بخش های مختلف بدن را به طور جداگانه ماساژ می دهند.
آموزش ماساژ برای ضعف اعصاب
ماساژ مخصوص برای ضعف اعصاب در چند مرحله مشخص انجام می شود. در این بخش به طور مفصل به آموزش این ماساژها می پردازیم. بهتر است که تمام مراحل توسط افراد مجرب و متخصص انجام شوند. در پنج قدم می توانید اعصاب خود را تسکین دهید.
قدم اول – ماساژ شانه ها
اولین قدم برای انجام ماساژ مربوط به شانه ها است. دست ها را روی شانه بگذارید و شست خود را در بخش پشتی شانه قرار دهید. سایر انگشتان کنار ترقوه باشند.
با استفاده از حرکات دایره ای ماساژ را انجام دهید. به منظور کسب نتیجه بهتر می توانید از هر دو دست برای ماساژ یک شانه استفاده نمایید.
قدم دوم – ماساژ سر
برای انجام ماساژ سر انگشتان دست خود را از هم باز کنید. دست را در بخش های کناری سر بگذارید و مانند حالت شامپو زدن ماساژ را انجام دهید. در بخش تاج سر از انگشتان خود استفاده نمایید و ضربات ملایمی را به این بخش از سر وارد کنید.
سایر قسمت های سر را نیز ماساژ دهید. در ادامه این مطلب می توانید فیلم ماساژ سر برای آرامش اعصاب را مشاهده کنید.
قدم سوم – ماساژ پا
یکی از فواید ماساژ برای اعصاب تسکین دردها است. ماساژ پا به خوبی می تواند در رسیدن به این مقصود به شما کمک کند. برای انجام این مرحله به کمی روغن نیاز خواهید داشت.
دست خود را روغنی کنید و ماساژ را از کف پا شروع نمایید و به سمت بالا ادامه دهید. پنج مرتبه این کار را تکرار کنید. با استفاده از شست بر بخش های مختلف پا فشار وارد نمایید.
قدم چهارم – ماساژ دست
کف دست ماساژگیرنده به سمت شما باشد و مچ متقاضی را بگیرید. با استفاده از انگشتان شست خود و با اعمال فشارهای ملایم از کف دست به سمت انگشتان حرکت کنید.
دست را چرخانده و ماساژ را بر انگشت کوچک ادامه دهید و انگشت را کمی بکشید. این مرحله را برای تمامی انگشتان تکرار نمایید. مچ دست را بگیرید و به دو طرف تکان دهید.
قدم پنجم – ماساژ صورت
یکی از فواید ماساژ برای اعصاب کسب آرامش است. ماساژ صورت اگر به صورت اصولی انجام شود بسیار آرامش بخش خواهد بود. ماساژ صورت علاوه بر رهاسازی تنش های عصبی به زیبایی و جوان سازی پوست منجر می شود.
برای انجام این مرحله ماساژدهنده دست های خود را روی پیشانی بگذارد. دست ها حالت دعا داشته باشند. قسمت های کناری دست را به سمت کناره های پیشانی ببرد. با استفاده از انگشت اشاره از بخش بالای بینی به سمت پایین بینی حرکت کند.
انگشتان را بر گونه ها و همچنین فک بکشد. برای انجام این کار از حرکات دورانی استفاده نماید. شست خود را در بخش میانی پشت لب بگذارد.
سپس به سمت قسمت های پایین لب حرکت کند. این کار را برای لب پایین نیز انجام دهد. در نهایت به سراغ شقیقه ها برود و با انگشت وسط و اشاره به صورت دورانی ماساژ را ادامه دهد.
کلام آخر
در این مقاله به بررسی فواید ماساژ برای اعصاب پرداختیم. همان طور که می بینید ماساژ درمانی در کاهش تنش های عصبی و اختلالات روانی تاثیر بسزایی دارد. برای اقدام به ماساژ درمانی حتماً مقاله را با دقت مطالعه فرمایید. اگر دوست دارید اطلاعات کامل تری درباره انواع ماساژ به دست آورید، حتماً نگاهی به سایر مقالات سایت بیندازید. راه های ارتباطی با مجموعه در این صفحه درج شده اند. در صورت تمایل می توانید با ما ارتباط حاصل فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید